kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sezer'den yetki uyarısı


Atama yetkileri kaldırılabilir ancak yürütmeyle ilgili yetkiler kaldırılamaz
Meclis, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yetkilerinin ikinci bir Anayasa değişiklik paketiyle sınırlanmasını gündemine alırken Sezer böyle bir düzenlemeye karşı çıktı. Sezer, bu yönde bir düzenleme yapması halinde veto edeceği sinyalini verdi.

Yakın çevresine değerlendirmelerde bulunan Sezer'in, "Cumhurbaşkanı'nın yargı organlarına ve diğer kurumlara atama yapma yetkisi kaldırılmalı. Ancak yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı'nın yürütmeyle ilgili yetkileri kaldırılamaz" dediği öğrenildi.

YANLIŞ ANLAŞILDIM
1982 Anayasasıyla Cumhurbaşkanı'nın geniş yetkilerle donatıldığını bunların bir kısmının yürütmeyle bir kısmının ise atamalarla ilgili olduğunu ifade eden Sezer, yetkilerinin sınırlanması konusundaki görüşlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Sezer, özellikle kanun ve kararname imzalama, bunları Meclis'e geri gönderme veya referanduma götürme gibi yetkilerinin kaldırılmasının sistemin değişmesi anlamına geleceğini savundu. Sezer'in şu değerlendirmede bulunduğu öğrenildi:

SİSTEM DEĞİŞİR
"Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır. Yürütmeyle ilgili kanun ve kararname imzalama, bunları Meclis'e geri gönderme ve halk oyuna sunma yetkilerinin kaldırılması sistemin tamamen değişmesi anlamına gelir."

Fatih ATİK

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır