kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İzgi: Değiştireceğiz


Vekili maaşlarını düzenleyen Anayasa maddesi değiştirilerek referandum konusu ortadan kalkacak
TBMM Başkanı Ömer İzgi, milletvekillerinin ödenek ve yolluklarını düzenleyen Anayasa'nın 86. maddesinin TBMM tarafından yeniden değiştirilmesi çalışmalarına başlanacağını ve böylece referandum konusunun ortadan kalkacağını söyledi.

İzgi, Konya'nın Kadınhanı İlçesi'nde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile önceki gün yaptığı görüşmesinde referandum konusu olan 86. maddenin üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti. Görüşmede, söz konusu maddeyi derinlemesine ve ayrıntılara inerek ele aldıklarını belirten İzgi, "Sonuç olarak görünen o ki, TBMM olarak 86. maddeyi yeniden düzenleme çalışmasına başlayacağız ve Meclis'ten geçireceğiz. Böylece referandum konusu ortadan kalkmış olacak" dedi. Devlet adamlığında küslük, inat ve hatır için yutkunma olamayacağını ifade eden İzgi, şöyle devam etti:

"İnsan düşündüğünü söyleyecek ama, madem ki küslük olmayacak, kim için ne söylenirse, gidip onunla görüşülecek. Devlet adamlığında önemli olan aklıselimle hareket etmektir. TBMM olarak biz, aklıselim sahibi olarak hareket etme imkanına sahibiz. O itibarla, 86. madde değişikliğini yeniden Meclis'ten çıkaracağız. Böylelikle referandum konusu gündemden düşecek."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır