kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

PKK'ya son darbe


Örgütün sözde başkanlık divanı üyesi Nuriye Kespir, Hollanda'ya kaçak giriş yaparken yakalandı. Silvan'daki PKK'ya yönelik son operasyonda biri kadın toplam 3 terörist ölü olarak ele geçirildi
Terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki faaliyetlerini organize etmek amacıyla Hollanda'ya girmek isteyen örgütün başkanlık konseyi üyesi Nuriye Kespir'in yakalanarak, tutuklandığı öğrenildi. Terör örgütünün başkanlık konseyi üyesi, Sözdar kod adlı Nuriye Kespir, 28 Eylül günü Hollanda'ya yasadışı yollardan giriş yapmaya çalışırken yakalandı. Kespir, Hollanda'da çıkarıldığı mahkeme kararıyla tutuklanırken, geçen yıl Fransa'da oturma izni alan terör örgütünün Avrupa sorumlusu ve başkanlık konseyi üyesi Rıza Altun'un da Kespir'in serbest bırakılması ve sığınma hakkı verilmesi için Hollanda makamlarıyla temasa geçtiği belirtildi.

Hollandalı yetkililerin ülkeye yasadışı yollardan giren terörist Nuriye Kespir'in geldiği ülkeye iadesi için çalışmalarda bulundukları kaydedildi. Daha önce de örgütün sözde başkanlık konseyi üyelerinden Murat Karayılan'ın, 1999 yılı başında Hollanda'ya sığınma başvurusunda bulunduğu ve bu isteğin kabul edilmeyerek ülkeyi terk etmesi sağlandığı hatırlatıldı.

SİLVAN'DA ÇATIŞMA
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, biri kadın 3 terörist ölü ele geçirildi. Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçeye bir grup teröristin geldiğinin öğrenilmesi üzerine güvenlik güçlerince operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sırasında "teslim ol" çağrılarına teröristlerin silahla karşılık verdiği kaydedildi. Çıkan çatışmada, biri kadın 3 teröristin ölü ele geçirildiği, operasyonda, teröristlere ait 2 tabanca ve 6 el bombası elde edildiği bildirildi. Çatışma sırasında 2 güvenlik görevlisi yaralanırken, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada, operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır