kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Irak'tan yollanan mektup korkuttu


Son günlerde ABD'de meydana gelen ve mektupla gönderilen şarbon haberleri Türkiye'de de sinirleri gerdi.
Turizm Bakanlığı'nın 7. katındaki Tanıtma Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme Şube Müdürlüğü'nde çalışan uzman Muzaffer Türkeli'ye öğle saatlerinde Irak'tan gelen mektup bakanlıkta paniğe yol açtı. Gönderen bölümünde "Himod Somin" ismi, adres olarak da "Pox: 124 Kerkük/Irak" yazan, 5 Eylül'de Bağdat'tan postalandığı görülen zarf, "şarbon" ya da "bomba" ihtimali düşünülerek açılmadı. Irak'tan bakanlığa mektup gelmesinin "normal" olmadığını düşünen personel, hemen polise haber verdi.

BEYAZ TOZ ÇIKTI
Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'nden bir ekip telefon üzerine Turizm Bakanlığı'na gitti. Bomba ihtimali düşünülerek açılan zarfta beyaz toz olduğu görüldü.

Tozun patlayıcı bir madde olmadığını tespit eden uzmanlar "şarbon" ihtimali üzerine durumu Sağlık Bakanlığı Kriz Masası'na bildirilmesinin uygun olacağını söyledi. Bunun üzerine durum Sağlık Bakanlığı Kriz Masası'na bildirildi. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen ekip, zarfı ve içinden çıkan maddeyi incelemek üzere Hıfzısıhhaya götürdü.

HASTA OLUR MUYUZ?
Zarfa eli değen bakanlık personeli ile mektubun geldiği sırada odaya giren toplam 7 kişi, "Şarbonsa hasta oluruz" paniğine kapıldı. Bunun üzerine söz konusu kişiler bakanlık doktoru tarafından muayene edildi. Doktorun yaptığı tetkikler sonucunda bir olumsuzluk olmadığını söylemesi personeli rahatlatmadı. Bunun üzerine söz konusu kişiler GATA'ya gönderildi. GATA'da yapılan tahlil ve muayeneler sonucunda da herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi. Turizm Bakanı Mustafa Taşar ise olayla ilgili olarak, "Olayı inceletiyoruz, bence bu tatsız bir şaka" dedi.

YENİ ŞÜPHELİ PAKETLER
İstanbul Emirgan ve İzmir'de de şarbon şüphesi korkuttu. Emirgan'da oturan İngiliz bir çift, İngiltere'den gelen, ancak kim tarafından gönderildiği belli olmayan pakette bulunan toz halindeki maddeyi, şarbon olmasından şüphelenerek incelemek üzere polise teslim etti.

İzmir'de ise Operatör Dr. İlker Özsüt'ün muayenehanesinin kapısına, içinde ne olduğu belirlenemeyen bir tozun bulunduğu ve Arapça yazılı metin bulunan bir zarf bırakıldı. Zarf incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Şule TÜRKER-Ünsal ERGEL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır