kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

CNN'den Ladin'e 6 vurucu soru


CNN televizyonu Ladin'e '6 bin kişinin katili kim?' diye soracak. Hazırlanan sorular video kasete okunacak, kasetin ulaştırılması için El Cezire aracı olacak
1- Sözcünüz 11 Eylül saldırılarını memnuniyetle karşıladığını söyledi ve aynı türden eylemler düzenleme tehdidinde bulundu. Siz ve yandaşlarınız masum insanların öldürülmesini nasıl onaylayabiliyorsunuz?

2- Sizin ve örgütünüz El Kaide'nin 11 Eylül saldırısındaki rolü nedir?

3- Sizin ve örgütünüzün ABD'deki şarbon saldırılarındaki rolü nedir?

4- 11 Eylül'de uçakları kaçıranlar ya da suç ortakları, El Kaide'den mali yardım aldılar mı ya da Afganistan'daki El Kaide üslerinde eğitim gördüler mi? Başka hükümet ve örgütlerin bu işle bağlantısı var mı?

5- Siz ya da yandaşlarınız kitle imha, nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlara sahip misiniz, sahipseniz bunları kullanma niyetinde misiniz?

6- Dini liderler ve aralarında Filistin lideri Yaser Arafat'ın da bulunduğu Müslüman ve Arap liderlerin büyük kısmı İslam'ın, sizin savunduğunuz terörist saldırıları onaylamadığını bildirdiler. Sizi, yandaşlarınızı ve cihatı kınadılar. Bu eleştirilere ne yanıt vereceksiniz?

DünyanIn en çok izlenen haber kanalı CNN, Suudi terörist Usame bin Ladin ile röportaj yapmak için harekete geçti. Hem de bu röportajın gerçekleştirilmesinde, Ladin ve El Kaide örgütünün açıklamalarına yer verdiği için ABD ve İngiltere'de yayınlarına kısıtlama getirilen Katar televizyonu El Cezire aracı olacak.

Amerikan CNN televizyonu, El Cezire televizyonu aracılığıyla iletilmek üzere Suudi terörist Usame bin Ladin'e 6 soru sordu. Ladin'in CNN'in sorularına verdiği yanıtlar video kasete kaydedildikten sonra El Cezire televizyonuna gönderilecek ve CNN cevapları yayınlanmaya değer bulursa yayınlayacak.

TEKLİF EL KAİDE'DEN
ABD harekatı tüm hızıyla sürerken ABD'nin 1 numaralı düşmanıyla röportaj yapılması teklifi El Kaide örgütünden geldi. Örgütün bir militanı bir süre önce El Cezire televizyonuna giderek Ladin'in El Cezire ve CNN televizyonlarından gelecek soruları yanıtlamaya hazır olduğunu bildirdi. Bu teklif El Cezire yetkilileri tarafından CNN'e iletildi.

Teklifi şartlı olarak kabul eden CNN, 6 soru hazırlayarak El Cezire yetkililerine iletti. Ancak terör liderinin yanıtlarını yayınlama konusunda bir güvence vermediğini belirtti. CNN sunucusu Wolf Blitzer, El Cezire'nin Ladin'le nasıl haberleştiği konusunda bilgileri olmadığını, hatta Ladin'in sağ mı ölü mü olduğunu bile bilmediklerini vurguladı. Blitzer, yanıtların haber değeri taşıyan bölümlerini belki yayınlayabileceklerini belirtti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır