kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kongre binası Salı'ya kadar karantinada


Amerika, Afganistan'a düzenlediği operasyonun yanı sıra ülke topraklarında kendisine yapılan biyolojik saldırıyla da boğuşuyor.
Son 24 saat içinde New York ve Washington'taki üst düzey hükümet binalarında art arda şarbon paniği yaşandı. İlk şok açıklama, Senato'daki çoğunluk lideri Demokrat Tom Daschler'den geldi. 2 gün önce gönderilen şarbonun çok kaliteli olduğunu belirten Daschler, "İşinin ehli biri göndermiş" dedi ve ekledi: Mektup yüzünden çoğunluğu benim asistanım olmak üzere 31 kişi şarbona yakalandı.

Daschler'ın açıklamalarının hemen ardından FBI, senatöre gönderilen şarbonun en tehlikeli tür olduğunu ve "havada uzun süre kalabildiğini" açıkladı. Bunun üzerine Senato'da panik başladı. Binanın havalandırma sistemine şarbon saldırısı düzenlenmiş olabileceği iddiaları ortaya atıldı. 12 senatörün ofisi hemen kapatıldı. Senato'da düzenlenen iki saatlik araştırmaların ardından havalandırmada şarbon izine rastlanmadı. Senato'da oturumlar devam ederken FBI, Temsilciler Meclisi binasını kontrol etmek için 24 saatliğine kapattıklarını açıkladı.

HEDEF NEW YORK VALİSİ
Washington'daki şarbon paniği daha sona ermeden bu kez New York'tan bir haber geldi. Vali George Pataki'nin ofisine bir şarbon saldırısı düzenlenmişti. İçinde şarbon olduğu düşünülen bir mektuptan şüphelenen vali, ofisin bir bölümünü boşalttı. Yapılan araştırmalarda ofisin çeşitli noktalarında şarbon izine rastlanıldı. Vali Pataki açıklama yapmaktan kaçınırken, FBI uzmanları saldırıların arkasında kim ya da kimlerin olduğunu belirlemek için gece gündüz çalışıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır