kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kahraman hostes


Amerika, 153 yolcusuyla Chicago-Los Angeles seferini yapmakta olan uçağın pilot kabinine dalan saldırganı etkisiz hale getiren hostesi konuşuyor
American Airlines'a ait 153 yolcusu bulunan uçak, önceki sabah Chicago'dan Los Angeles'a havalandı. Yolcular, 11 Eylül'deki terörist saldırının etkisiyle koltuklarında tedirgin bir şekilde bir an önce yolculuğun sona ermesini bekliyorlardı. Ancak kalkıştan kısa bir süre sonra orta sıradaki yolcular arasından bir adam, hızla yerinden fırlayıp pilot kabinine yöneldi ve içeri girip uçağı kullanan pilotun üzerine çuvallandı.

HOSTES YARDIM ÇAĞIRDI
Kabindeki boğuşma yüzünden uçak bir sağa bir sola yatıyor ve irtifa kaybediliyordu. Yolcularda panik başladı. Tam bu sırada, ismi ve resmi güvenlik gerekçesiyle saklanan hostes devreye girdi. Kabine dalan genç kadın bir yandan saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışıyor, bir yandan da mürettebat ve yolculardan yardım istiyordu. Herkes çığlık çığlığa bağırırken birkaç mürettebat ve yolcu, hostesin yardım çağrıları üzerine pilot kabinine girdiler ve hep birlikte saldırganı etkisiz hale getirdiler.

F-16'LAR EŞLİK ETTİ
Uçakta boğuşma yaşanırken yerde de panik hakimdi. Yetkililer, 11 Eylül'deki gibi bir terörist saldırı düzenlenebileceği hesapları yapıyordu. Başkan Bush, 11 Eylül sonrası hava kuvvetleri komutanlarına "Tehlike arz eden uçağı vurun" emrini vermişti. En yakın askeri üsten iki F-16 havalandı ve Boeing 767'nin kanatlarının dibine kadar geldi. Ancak pilot telsiz bağlantısıyla durumun kontrol altında olduğunu bildirdi. Uçağa, piste ininceye kadar savaş uçakları eşlik etti. İner inmez de FBI ajanları akli dengesinin bozuk olduğu açıklanan saldırganı gözaltına aldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır