kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )

Bravo sizlere (3)

Dün gazeteleri okurken, gerek TBMM Başkanı İzgi, gerekse bazı milletvekillerinin, halkta çok büyük tepki yaratan "Kıyak maaş ve kıyak emeklilik" konularında kendilerini savunmalarına rastlayınca, kızgınlıktan ve de şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırdım.. Söylediklerine birlikte bakalım:

TBMM Başkanı Ömer İzgi (SABAH): Tepki eğer, bu düzenlemenin Anayasa paketi içinde ne işi vardı? Buna gerek var mıydı şeklindeyse, bu tartışılır. Yok eğer tepki, zamanlamaya ise, henüz bir artış olmadığı için, zamanlama hatasından bahsetmek mümkün değil..."

Milletvekili Cemal Enginyurt (Milliyet): Vekiller bu parayı almayıp da belli güçlerin, belli sermayenin adamları olsun, kirli işlere mi bulaşşın isteniyor..

Milletvekili Mukadder Başeğmez (Milliyet): Demokrasi pahalı bir rejimdir. Bu konuda Cumhurbaşkanı'nın referanduma gitmesi ise, halk dalkavukluğu olur..

Hürriyet'in manşeti ise, bütün bu saçma sapan mazeretleri bir yana koyuyor ve bu işin nedenini, açık seçik gözler önüne seriyor..

Buna gore Meclis'teki milletvekillerinin 400'ü hem vekil hem de emekli durumunda.. Yani iki maaş birden alıyor.. Kaç para ediyor bu iki maaşın toplamı: 6 milyar 200 milyon Türk lirası..

Türkiye'nin içinde bulunduğu, Türk insanının yaşadığı büyük bunalım ve açlıkla savaşa rağmen, bu parayı kendilerine uygun görenlere halkın bize gönderdiği mesajlarda söylediklerini, ne yazık ki suç olacağı için, yazamıyoruz.. Ama tahmin edebilirler kendileri.. Sizler de tahmin edebilirsin sayın okurlarımız, sizler de..

MHP'li Sökmenoğlu ise "Bu parayı alanı Allah çarpar" demiş.. Allah'tan önce halk çarpacak sayın Sökmenoğlu, halk.. Açlıkla savaşan Türk halkı.. Hem de öyle bir çarpacak ki, hiçbiri bunu unutamayacak.. Kaldı ki bu kıyak zammın arkasında, sizin partiniz MHP'nin de imzası var..

Halktan gelen bu muazzam tepkiye rağmen, siyasi parti liderleri oturup, ortaklaşa "Biz hata yaptık, özür dileriz. Bundan vazgeçiyoruz" diyemediler hâlâ.. Bu şaşkınlıktan mı, yoksa pişkinlikten mi, yoksa Türk milletinin hafızası zayıftır, unutur gider, düşüncesinden mi? Eğer sonuncusuysa "Yine tarihi bir hata yapıyorlar. Çünkü bunu unutmayacak Türk halkı.. Bunu böyle bilsin hepsi.."

Türkiye'yi bugünkü hale millet getirmedi.. İktidar ve muhalefet el ele vererek getirdi.. Bakın, Amerikalı dev bir para grubu, bundan neredeyse 2 yıl önce, bugünlere geleceğimize ilişkin, Ankara'yı uyardı.. Ve uyardıklarını bize de anlattılar.. Ama nerede Ankara'da bu felaketi önceden görüp, tedbir almayı düşünecek isimler.. Belki birkaç cesaretli kişi çıktı ama, onları da kimse dinlemedi..

Küçülmeyen ve bir kara delik gibi her şeyi yutan bugünkü devletle, bırakın Derviş'i, kim gelirse gelsin, bu ekonominin düzelmesi mümkün değildir.. Devletin elinde hâlâ 100 binin üzerinde araç var.. Binlerce konut var..

"Önümüzdeki aylarda, bugünleri de aramayalım" korkusu giderek yayılıyor.. Geçenlerde, koskoca Sakıp Sabancı'nın TOYOTA'dan çekilmesi bile, Türkiye'nin nereye geldiğini Ankara'dakilerin gözüne hâlâ sokamadıysa, biz ne yapalım..

Niye gerekenleri yapmıyor bu Ankara? Var mı bir bilen?

Elbirliği ile Türkiye'yi batma noktasına getirdiniz.. Hepinize bravo.. Halkımız sizleri hiç, ama hiç unutmayacak..

Anayasa değişikliği gibi tarihi bir belgeyi onaylamayı başaran Meclis'te bir tek lider bile çıkıp, "Anayasa değişikliği ile maaş zammının aynı pakette olması yanlıştır" diyemedi.. Bu Ankara'yı anlayabilen beri gelsin.

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır