kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


3 kanal hükümete bilgi aktardı
ABD operasyonla ilgili olarak Ankara'yı üç kanaldan bilgilendirdi. ABD Başkan Yardımcısı'ndan Sezer'e gelen telefon dışında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne bilgi verdi, Genelkurmay da NATO aracılığıyla bilgilendirildi. Bakanlıktaki ilk hareketlilik ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson'ın ziyareti ile başladı. Pearson, Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Uğur Ziyal'ı ziyaret etti ve harekatın başlayacağını bildirdi.

Uçak ve alanlara önlem
ABD'ye yönelik terörist saldırılarını yolcu uçaklarıyla gerçekleştiren Taliban'ın benzer eylemlere yönelmesi ihtimaline karşı havaalanlarındaki önlemler en üst düzeye çıkarılırken, yolcu listeleri ile yolcu bagajlarının en sıkı şekilde denetlenmesi, şüpheli uçakların ise derhal savaş jetleri tarafından takibe alınarak sınırdışı edilmesinin sağlanması ve gerektiğinde "vur" emri verilmesi yoluna gidilmesi de karara bağlandı. Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında kesintisiz koordinasyon kuruldu.

Kriz masası 24 saat işbaşında
Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Genelkurmay, Ulaştırma ve İçişleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kriz masaları oluşturuldu. Kriz masalarının 24 saat işbaşında olması benimsendi. Ulaştırma Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı Selçuk Coşkun başkanlığında oluşturulan kriz masasında Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilgettin Toker, DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin ve Savunma Sekreteri Hüseyin Dalay ve Bakan danışmanı Serdar Cebeci görevlendirildi.

CHP lideri Baykal: Hükümet halkın yüzüne bakamıyor
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Çakmak beldesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her tarafını dolaştıklarını, CHP dışındaki partilerin halkın arasına giremediğini söyledi. Baykal, "Biz Meclis'te, hükümette yokuz ama halkın içindeyiz. Onlar hükümette ama halkın içine giremiyorlar, halkın yüzüne bakamıyorlar" dedi.

Eylemci çiftçi memleketinde davul zurnayla karşılandı
Başbakanlık binası önünde Ecevit'i protesto ederek elindeki simitleri yere fırlatan Manisalı çiftçi Yıldırım Cezayirli, memleketinde hemşehrileri tarafından davul zurnayla karşılandı. Bir ata bindirilen protestocu çiftçi kentte dolaştırılırken, "Kahraman hoşgeldin", "Ankara fatihi" sloganları atıldı.

AK Parti lideri Erdoğan: Seçim, illa seçim diyoruz
AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, sıkıntılardan kurtuluş için tek çarenin seçime gitmek olduğunu savunarak, "Seçim, seçim, illa seçim diyoruz" dedi. Kayseri'de basın toplantısı yapan Erdoğan, geçmişlerinin geleceğin teminatı olduğunu ifade ederek, kendi birikimleri ve Türkiye'nin birikiminin sorunların çözümünü sağlayacağını söyledi.

Saadet Partisi'nin Erbakan özlemi doruğa ulaştı
SP Genel Başkanı Recai Kutan, ülkenin geldiği bugünkü noktada yeni bir hükümete ihtiyaç olduğunu savundu. Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Kutan, "54. Erbakan Hükümeti gibi bir hükümete ihtiyacı var, aziz milletimizin. Vergileri artırmayacak, dar gelirliye nefes aldıracak, Türkiye'nin itibarını artıracak bir hükümete ihtiyaç var" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır