kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

MECLİS-İ MEBUSAN


BİR İNCELEME

Kayınvalide izinli
Enerji Bakanı Zeki Çakan, geçtiğimiz hafta özel kalemine talimat vererek, TEAŞ personeli İffet Erguvan'ın dosyasını istedi. İffet hanım, sanatçı Mehmet Ali Erbil'in çok tartışılan kayınvalidesiydi. Bir iddiaya göre de, işe gelmeden maaş alıyordu. Çakan, dosyayı bizzat inceledi. TEAŞ personeli, işe geliş ve gidişlerde otomatik makineye kart basıyordu. İffet hanımın kartında bir eksik görülmedi. Dosyasında ise 55 günlük bir izin dilekçesi vardı. Kayınvalide yıllık izindeydi.

BİR MERAK

İsmianaliz
TBMM'nin iki renkli siması, Mail Büyükerman ve Yıldırım Akbulut Meclis'te biraraya geldiler. Büyükerman'ın son günlerdeki merakı, isimler. Herkese, isminin ne anlama geldiğini uzun uzun ve tarihi süreç içinde izah ediyor. Yeni tanıştıklarına da "İsmialiniz" diyerek anlatmaya başlıyor. Partisi ile ipleri koparma noktasına gelen Akbulut ise Ali Ekeyılmaz'ın objektifine takılırken, Büyükerman'ı dinler gözüküyor.

BİR MERAK

Tenis ve portakal
TBMM lojmanlarında bu ay sonunda, "Birinci açık tenis turnuvası" yapılacak. DSP'li Erdoğan Toprak'ın organize ettiği turnuvaya, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun yanı sıra, MHP'li Süleyman Sazak, ANAP'lı Cengiz Altınkaya, DYP'li Sevgi Esen, DSP'li Suat Çağlayan katılıyor. Kemal Derviş'e "Sizi de bekliyoruz" çağrısı yapılacak. Turnuva birincisinin ödülü ise, hem kupa, hem de en büyük boy bardakta, sıkma portakal suyu olacak.

BİR RAPOR

340 bin lira
Türkiye, milletvekillerinin maaşlarına yaptığı zammı tartışırken, TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu da, Cumhurbaşkanlığının 2000 yılı raporunu Meclis Başkanlığına sundu. MHP'li Nazif Okumuş başkanlığındaki komisyonun raporuna göre, köşkün geçen yılki bütçesi 9 trilyon 742 milyar liraydı. Yaklaşık 8 trilyon lira harcandı ve bir trilyon 567 milyar lira tasarruf yapılarak, hazineye iade edildi. Tasarruf kalemleri arasında personel, taşıt, lojman giderleri ile demirbaş alımları var. En ilginç bölüm ise Cumhurbaşkanının maaşı. Ahmet Necdet Sezer, 11 milyar 531 milyon lira olan yıllık toplam maaşın,
340 bin lirasını harcamayıp iade etmişti.

BİR FOTOĞRAF

Bu masa kimin?
Bu görüntü ve dosyalar 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in Ankara'daki çalışma ofisinin masasından. Ekonomiden, dış politikaya, enerjiden, tarıma kadar, her konuda ayrı ayrı dosyalar tutan Demirel'in evrakları, masasının üzerine zor sığıyor. Masada bir de "Seçim dosyası" var. Şimdilik aktif politikadan uzak duran Demirel, dosya tutmaya devam ediyor.

BİR TEKLİF

Baraj yüzde 5
Yapılacak ilk seçimde hiçbir partinin yüzde 10 olan Türkiye barajını geçemeyeceği tahminleri, artık siyasi parti liderlerince de dile getiriliyor. Anayasaya, seçim kanunlarında yapılacak değişikliklerin, ilk seçimde uygulanmayacağı ilkesini koyan, ancak geçici bir maddeyle, bu konuyu önümüzdeki seçim için askıya alan TBMM, barajı indirme peşinde. İlk yasa teklifi de DSP'li Ali Arabacı hazırladı. Teklif, ülke barajını yüzde 5'e indirip, tercih sistemi getiriyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır