kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'ABD'nin bir talebi yok'


Başbakanlık'ta 3 saat süren zirveden sonra Ecevit ile Cem Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Sezer'e bilgi verdi. Ecevit, "ABD'nin şu sırada Türkiye'den herhangi bir talebi yok" dedi
Harekatın başlamasının hemen ardından Başbakanlık'ta Güvenlik Zirvesi toplandı. Zirve 3 saat sürdü. Zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin Başkan Bush'un, 'sadece terör odaklarının hedef alındığı, masum halkın bundan zarar görmemesi için özen gösterildiği ve Afgan hallkına insani yardım önlemlerinin alındığına' ilişkin açıklamalarının memnuniyetle karşılandığı belirtildi. 3 saat süren zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada şu noktaların altı çizildi:

* Harekâtın başlamasından önce ABD Başkan Yardımcısı Cheney, Cumhurbaşkanımızı arayıp, diplomatik ve askeri kanallardan da harekat öncesi hükümetimizi bilgilendirmiştir.

* ABD'ye karşı 11 Eylül'de gerçekleştirilen menfur terörist saldırılardan sonra tarafımızdan değişik vesilelerle belitildiği üzere Türkiye sorumlu bir müttefik ve dost olarak ABD'yi terörizmle mücadelede desteklemektedir.

* Terörizme karşı uluslararası bir mücadelenin gerekliliğini öteden beri savunan Türkiye bu konuda gerek uluslar arası hukukun güçlendirilmesini ve gerekse bu çerçevede uluslararası bir işbirliği organizasyonun oluşturulmasını desteklemektedir.

* Harekat Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1368 ve 1373 sayılı kararları doğrultusunda NATO anlaşmasının 5. maddesi kapsamında bazı NATO üyesi ülkeler ile bir kısım NATO dışı ülkelerin destekleri ile icra edilmektedir.

* Her türlü iç ve dış önlem alınmıştır.

SEZER'E BİLGİ VERİLDİ
Zirve sonrasında bir açıklama da Ecevit'ten geldi. Başbakan Ecevit, bugün muhalefet liderleri ile bir araya geleceğini söyledi. Ecevit, ABD'nin bir talebinin olup olmadığına ilişkin bir soruyu, "Şu sırada bir talep yok" diyerek yanıtladı. Toplantının ardından Dışişleri Bakanı Cem ile birlikte Ecevit Sezer'i bilgilendirmek üzere Köşk'e çıktı.

Köşk'teki görüşme 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır