kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ankara tetikte


ABD'nin harekata geçmesiyle birlikte Ankara'da sıcak saatler yaşandı. Başbakanlık, Genelkurmay, Dışişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ayrı ayrı toplantılar yapıldı
Amerika'nın Afganistan'a yönelik harekâtının başlamasıyla birlikte Ankara olası bir Taliban misillemesine karşı önlem alınmasını kararlaştırdı. Harekâtın başlaması Ankara'da sıcak ve hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ayrı ayrı toplantılar yapıldı.

Harekâtın ardından Başbakanlık'ta en üst düzeyde bir zirve toplantısı yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, önceki gün Pakistan'a giden Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Genelkurmay Heraket Başkanı ve Başbakanlık Askeri Danışmanı Korgeneral Köksal Karabay Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal katıldı. Bakanlar bu ani toplantı nedeniyle makam arabalarını dahi beklemeden sivil araçları ile Başbakanlığa geldiler.

ÖNLEMLER ARTIRILDI
Başbakanlık'ta en üst düzeyde gerçekleştirilen toplantıda harekatın Türkiye'ye ve bölgeye etkileri ile Türkiye'nin izlemesi gereken politikalar değerlendirildi. Ülke çapında tüm güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verildi. Terörist eylem yapmak üzere ülkeye giriş yapabilecek teröristlere karşı tüm sınır kapılarının bir kez daha uyarılmasına karar verilirken ülke içinde bulunabilecek Taliban bağlantılı şahıslara karşı da duyarlı olunması benimsendi.

GENELKURMAY'DA TOPLANTI
Başbakanlık'taki toplantı öncesinde Dışişleri Bakanlığı'nda da bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nda da harekâtın başlayacağı haberi gelir gelmez toplantı yapıldı. Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt başkanlığındaki toplantıya J başkanları ve Genel Sekreter Tümgeneral Arslan Güner katıldı. Daha sonra kuvvet komutanları da katıldı. Toplantıda özellikle askeri havaalanları ve askeri bölgelere yönelik eylem ve misilleme olasılığına karşı alınacak önlemler değerlendirildi. Bu arada Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nda tüm kuvvetlerin harekat ve istihbarat başkanları toplantı yaptı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır