kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Acıbadem'de sarı öfke


Kadıköy-Acıbadem arasında 40 yıldır yolcu taşıyan taksi dolmuşçular bir süredir burnundan soluyor.
Taksi dolmuşçuları bu kadar öfkelendiren şey ise seferlerinin engellenmek istenmesi... Aynı hatta minübüslerin de yolcu taşıdığını belirten dolmuşçular, "14 kişilik minibüslere 30 kişiyi bindirenler bizi sivil trafik ekiplerine şikayet etmişler. Sivil ekipler bizi nerede görse ceza yazıyor. Çalışmamız engelliyor. Oysa Acıbadem halkı bizden çok memnun. Çünkü 40 yıldır bu hatta yolcu taşıyarak ekmeğimizi kazanıyoruz. Bizim yolculara kötü davrandığımızı söylemişler. 5 bin Acıbademli imza vererek taksi dolmuşların devam etmesinden yana olduklarını gösterdi" diyor.

Duraklarında 47 taksinin bulunduğunu söyleyen ve her gün onlarca aracın bağlanıp ceza kesilmesi yüzünden zor günler yaşadıklarını kaydeden dolmuşçular, Vali Erol Çakır'ın duruma el koyup haksızlığı sona erdirmesini istiyor. Araçları bağlanıp, yüzmilyonlarca lira ceza ödüyorlar

Sedat Akhun: BIKTIK
Yolcu taşıyorum diye sivil polisler aracımı bağladı. 3 gündür çalışamıyorum. Kazandığımızı cezalara vermekten bıktık. Artık eve ekmek götüremez olduk.

Bülent Eşiktaş: İÇ İÇEYİZ
Benden önce babam da bu hat üzerinde çalışıyordu. 40 yıldır Acıbadem halkı ile iç içeyiz. Semt sakinleri 5 bin imza topladı yine de kulak asmıyorlar.

Sedat Beşçiçek : ANLAMSIZ
Taksi dolmuş yapılmasının yasaklanmasına anlam veremiyorum. Biz 40 yıldır buradan geçimimizi sağlıyoruz. Ekmeğimizi elimizden alıyorlar. Yazıklar olsun.

İsmail Unce: YETER ARTIK
Sivil ekiplerin ellerinde plakalarımız olduğu için olur olmaz her yerde bizi çeviriyorlar. Bir aracın bağlanması 100 milyon liraya mal oluyor. Yeter artık.

Zekeriya Düsen : HAKSIZLIK
Acıbadem halkı devam etmemezi istiyor. Araçların bağlanması ise kanunlarla belirtilmiş durumda. Bize haksızlık ediliyor. Ekmeğimizi kimseye yedirmeyiz.

Sezai Tulum: ESKİYİZ
Sivil ekipleri minibüsçüler kışkırtıyor. Oysa biz minibüsçülerden önce de bu Acıbadem'e yolcu taşıyorduk. Yani daha eskiyiz. Resmen bizi kovmak istiyorlar.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır