kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tekstilkent'te seferberlik


İSTOÇ ve PERPA gibi iş merkezlerinin yıllarca boş kalmasını unutmayan Tekstilkent yönetimi, dükkanların bir an önce dolması için üyelerini bire bir
markaja alacak, direnenlere çalışmalarını kısıtlayacak yaptırım uygulayacak

Esenler'de 350 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Tekstilkent'in önceki gün gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında, dev kompleksin bir an önce faaliyete geçmesi için bir dizi karar alındı. İSTOÇ, PERPA, AYMA-KOOP gibi binlerce dükkanın bulunduğu iş merkezlerinin, dükkan sahiplerinin taşınmaması nedeniyle yıllarca boş kalmasını dikkate alan yönetim, ilk olarak üyelerine bire bir markaj uygulama kararı aldı. Buna göre, oluşturulacak 8 komisyonda yer alan üyeler, iş merkezinde dükkanı bulunan tekstilcileri teker teker ziyaret ederek, en kısa zamanda komplekse taşınmalarını isteyecek. Sultanhamam, Yeşildirek, Osmanbey, Zeytinburnu, Laleli, Merter, Gaziosmanpaşa'daki tekstilcilerle görüşecek olan komisyon üyeleri şu mesajı verecek: "Eğer fazla zaman kaybetmeden tek çatı altında toplanırsak bundan hem biz, hem de Türkiye ekonomisi kazançlı çıkar."

KAMYONET YASAĞI
Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu'nun verdiği bilgiye göre, kompleksteki dükkanlarına taşınmamakta direnen tekstilciler için ise son çare olarak Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yapılıp Perşembepazarı örneğinde olduğu gibi kamyon-kamyonet yasağı getirilmesi, mal indirip-bindirmelerinin engellenmesi gibi önlemler talep edilecek.

Gelmeyenin ipini çekeriz
Burada modern bir tesis dururken, tekstilcilerin yıllar önce kuruldukları bölgede faaliyet gösterip kenti tıkamalarına göz yumamayız. Vali ile görüşüp Sultanhamam'ın ipini çekmesini isteyeceğim. Faaliyetlerini kısıtlayıcı önlemler getirilmesini rica edeceğim. Aynı taleplerle belediyeye de başvuracağım. Eski yerlerinde faaliyet göstermek isteyenler, onlarla mücadelede çok kararlı olduğumuzu bilsinler.

Şenol BAŞTAKAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır