kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hayrettin Baba sen soyunma!


"TEMA Vakfı'nın medyada yeterli ilgiyi görmesi için bu gidişle soyunacağım" diye dert yanan Hayrettin Karaca'nın derdine SABAH derman oluyor
TEMA Vakfı'nın Bayburt köylerinde uygulamaya başladığı, "Kırsal Kalkınma Örnek Projesi" bölgede yok olmaya yüz tutan meraları ve tarım hayatını yeniden canlandırmayı hedefliyor. Son yıllarda yoksulluğun, özellikle Bayburt'un köylerinde iyice hissedildiği bir dönemde, Türkiye'de erozyon ile mücadelede önemli mesafeler kateden TEMA Vakfı'nın girişimleriyle başlatılan bu proje köylünün umudu oldu.

TEMA Vakfı öncülüğünde, Bayburt Valiliği ve Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) işbirliğiyle Bayburt'ta başlatılan ve 5 köyü kapsayan "Bayburt İli Kop ve Burnaz Dere Havzaları, Erozyon Kontrolü, Doğal Kaynak Yönetimi ve Kırsal Kalkınma Örnek Projesi" bölgedeki tarımı ve hayvancılığı daha verimli hale getirmeye yönelik. Proje ile mera ıslahının yanı sıra, bölge çiftçisinin değişik ürünlere yönelmesi de hedefleniyor.

Türkiye ile Almanya arasında 1970 tarihinde imzalanan teknik işbirliği kapsamında, hazırlıklarına 1998 yılında başlanan ve Bayburt ili sınırları içerisindeki 14 bin 700 hektar alanda bulunan Örence, Demirkaş, Sığırcı, Çalıdere ve Kop köylerini kapsayan 5 yıllık proje için, Alman Teknik İşbirliği Kurumu GTZ karşılıksız olarak 3 milyon mark destek veriyor.

Projenin uygulanmaya başlandığı köylerde ise halk heyecanla projenin sonuçlarını görmeyi bekliyor. Meraların ıslahı ile başlayan ve köy yollarının yapımı ile devam eden proje uygulaması aşama aşama devam ediyor.

KARACA HER YERDE
Projenin sorumluluğunu üstlenen TEMA Vakfı, projenin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte bölgeye adeta üs kurdu. Yalnız toprağın ve meraların ıslahına değil, köylülerin eğitimine de ağırlık veren vakfın en büyük moral kaynağı ise yine başkan Hayrettin Karaca... Proje sahasındaki köyleri ziyaret ederek, köylülerle sohbetler eden ve onlara neler yapması gerektiklerini anlatana Karaca, köylülere servet üzerinde oturduklarını söyleyerek, buna sahip çıkmaları gerektiğini söyleyerek, "Kırsal kalkınma denilen olay, topraktan gelecektir" şeklinde konuşuyor.

Bülent ERGÜN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır