kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu mahalleden bir trilyoner çıktı


1 trilyon 118 milyar 173 milyon lira Esenler'e gitti. Talihli henüz ortada yok ama Esenler halkı şanslarının döndüğünü düşünüyor
Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi, İstanbul Esenler'de oturan bir kişiyi bir gecede trilyoner yaptı. Milli Piyango İdaresi'nin ikramiyenin sahibinin, Esenler'den bir kişi olduğunu açıklaması, ilçede heyecana yol açtı. Şimi Esenler'de hem merak hem de büyük bir umut yaşanıyor. 1 trilyon 118 milyar 173 milyon 660 bin liralık ikramiyenin sahibi henüz ortaya çıkmış değil. Ama Esenler sakinleri bunu ilçelerini kurtaracak bir şans olarak görüyorlar.

BİZE DE ÇIKABİLİR
Talih kuşunun bir kez daha ilçelerini ziyaret edebileceğini düşünen Esenler halkı şans oyunları oynamak için bayilere koşuyor. Sabah saatlerinden itibaren bayiler önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar çoğunlukla Sayısal Loto oynarken; Şans Topu, Kazı-Kazan gibi oyunları da deniyor. Krizden bunalan insanların tek umudu şansta. Konuştuğumuz çoğu kişinin ortak isteği ise ikramiyenin ilçede yatırıma dönüşmesi...

ESENLER'İ KURTARSIN
Esenlerliler "Talihliyi tebrik ediyoruz. Adına çok sevindik. Umarız ihtiyacı olan birine çıkmıştır. Ancak böyle büyük miktardaki bir ikramiyenin en iyi şekilde değerlendirilmesi durumunda Esenler'in ve Esenler halkının da kalkınacağını düşünüyoruz. Eğer bu talihli, ikramiyesini en iyi şekilde değerlendirirse bu hem onun hem de tüm Esenler için büyük kazanç sağlayabilir. Mesela talihli olan bu kişi, çok kişinin iş olanağına sahip olacağı bir yatırım yaparsa bu durumdan hem talihli hem de tüm Esenler büyük kazanç elde eder. Özellikle krizin etkisini iyice hissettirdiği bu ortamda yeni bir işyerinin ya da fabrikanın açılması ilçemiz için büyük yarar sağlar"diye konuşuyor.

ESNAF TRİLYONERİ BEKLİYOR
Ekonomik krizden bunalan ilçe esnafının da umudu meçhul trilyonerde. Talihlinin bir an önce ortaya çıkmasını isteyen esnaf, şimdiden yüklü miktarda alışverişin hayalini kuruyor. "Zaten kriz nedeniyle aylardır sinek avlıyoruz. Trilyoner müşteri gelse de biraz iş yapabilsek" diyorlar. Esenler'deki Sayısal Loto bayilerinden Engin İnce ve Özer Ortaç da talihliyi merak edenlerden. "Talihli olan bu kişiyi tebrik ediyoruz. Parasını güle güle harcasın. Bu zamanda, özellikle krizin etkisini gün geçtikçe hissettirdiği şu günlerde, böyle bir parayı kazanmak gerçekten büyük şans. Umarız talihli, Sayısal Loto'yu bizim bayide oynamıştır."

BELEDİYE BAŞKANI MUTLU
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan da Sayısal Loto talihlisinin kendi ilçelerinden çıkmasına seviniyor. Ekonomik kriz koşullarında 1 trilyon liranın çok büyük bir para olduğuna dikkat çeken Başkan Öcalan, "Talihlinin Esenler'den çıkmasına çok sevindim. Bu miktar da ekonomik krizde büyük bir para demek. Hayır işlerinde kullanmasını temenni ediyorum" diyor.

Esenler halkı paranoyak gibi, herkes birbirinden şüpheleniyor!

Trilyoner kİm? Esenler'de herkes birbirine bu soruyu soruyor. Aralarında bir trilyonerin yaşadığını öğrenen Esenler sakinlerinin heyecanı neredeyse paranoya boyutlarına varmış. Çevrelerindeki herkese "trilyoner o olabilir" gözüyle şüphelenerek bakıyorlar. Evinden çıkmayan, az konuşan ya da bir süredir ortalarda görünmeyenler 'potansiyel trilyoner' olarak görülüyor. Bu şüphe ilçede garip olayların da yaşanmasına neden oluyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş "Bir an önce talihli kişi ortaya çıksa da rahatlasak. Bir komşumuz eşinin ceplerini karıştırarak kupon arıyormuş. Kocası görünce büyük kavga kopmuş. Neredeyse aile parçalanacaktı" diyor. Bir başkası kiracısından şüpheleniyor: "İki gündür evden çıkmıyorlar. Çekilişin ertesi günü elinde çanta olan avukat kılıklı bir adam eve girdi. Uzun zaman çıkmadı. Komşular da o gece evden çığlık sesi geldiğini duymuş."

Sefer DARACI- Neslihan KESKİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır