kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kahvehaneler boşaldı


Ekonomİk kriz, işsizlik merkezlerinin de kapanmasına neden oldu.
Diyarbakır'da geçen yıl 1.620 olan kahvehane sayısı, ekonomik krizin ardından 650'ye düştü. Diyarbakır Kahvehaneciler ve Kırathaneciler Odası Başkanı Cuma Özdemir, krizden sonra toplam 971 kahvehanenin kapandığını belirterek şöyle konuştu: ''Kahvehanelerde çalışan en az 5 bin kişi işsiz kaldı. Krizden sonra müşterilerimiz veresiye çay içmeye başladılar. Müşterilerden çay paralarını tahsil edemez duruma geldik."

"Öğrencilerin 5'te biri illegal grupların kontrolünde"
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Emin Halıcı acı bir itirafta bulunarak "Öğrencilerimizin yüzde 20'si başta dini olmak üzere illegal grupların egmenliğinde" dedi. "Bu oran buzdağının görünen yüzü" diyen Halıcı, tek çözümün barınma ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.

Eczacıların yeni başkanı Zafer Kaplan oldu
İstanbul Eczacılar Odası başkanlığına Zafer Kaplan seçildi. Üç ayrı listenin yarıştığı dünkü seçimde 1209 oy alan Kaplan'ın "Çağdaş Eczacılar" grubu yeni yönetimi oluşturdu. Yeni başkan Kaplan, İstanbul genelindeki 7 bin eczacının sorunlarına çözüm bulma sözü verdi.

49 bin gence üniversite umudu
2001-Öğrenci Seçme Sınavı Ek Yerleştirme kontenjanı başvuruları bugün başlıyor. ÖSS'yi kazandığı halde, merkezi yerleştirme sonucu bir üniversiteye giremeyen adaylar ile Açıköğretim'i kazananlar ve özel yetenek sınavı sonucu bir programa kesin kayıt yaptıranlar, şansını Ek Yerleştirme'de deneyecek. ÖSYM, boş kalan kontenjanlar ile kazandıkları halde üniversiteye kaydolmayanların yerine yerleştirme yapacak. Ek Yerleştirme sonucunda, üniversitelere, 49 bin 254 öğrenci alınacak. Başvuru süresi 16 Ekim 2001 Salı günü, mesai saati bitiminde sona erecek. Ek Yerleştirme sonuçları, bu ayın son haftası içinde adaylara duyurulacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır