kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yolsuzluğa karşı eylem planı hazır


Hükümet, Türkiye'nin sırtındaki en büyük kambur olan yolsuzlukla mücadele ve devlet yönetimindeki etkinliğin artırılması amacıyla harekete geçti.
Başbakan Bülent Ecevit'in talimatıyla yönetimin etkinleştirilmesi ve yolsuzlukla mücadelenin yasal zemine oturtulması kapsamında bir Eylem Planı hazırlandı.

Hazine Müsteşarlığı, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı ve çok sayıda bakanlık personelinin eşgüdümlü çalışmasıyla hazırlanan 10 maddelik Eylem Planı'nın, önümüzdeki hafta içinde hükümete sunulması bekleniyor. IMF'ye verilen sözler arasında da yer alan Eylem Planı'nın, Ekim ayı ortasına kadar tamamlanması gerektiğini ifade eden "Yönlendirme Komitesi" üyeleri, projeye teknik ve mali yardımda bulunan Dünya Bankası'nın da, Eylem Planı'nın bir an önce uygulamaya sokulmasını istediğini belirtti.

Üç temel stratejİ
Kamu hizmetlerinde etkinlik, verimlilik ve en önemlisi şeffaflık ile hesap verme sorumluluğu olmayan bir yönetimin iyi sayılamayacağını vurgulayan yetkililer, yolsuzlukla mücadele stratejisinin üç temel unsurunun "önleme, eğitim, ve cezalandırma" olması gerektiğini vurguladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır