kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dünyada terör paniği


NEW YORK'TA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Afganİstan harekatına start verilmesiyle birlikte New York genelindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Kentin stratejik noktalarına silahlı ulusal muhafızlar konuşlandırıldı. Köprü ve tünellerde polis ve askerler olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Kentin en yüksek binası Empire State ve belli başlı merkezi yerler sürekli olarak kontrol altında tutuluyor.

ABD, SUUDİ ELÇİLİĞİNİ SÜRESİZ KAPATTI
Amerİka, Suudi Arabistan'daki elçiliğini geçici bir süre için kapattı. Suudi asıllı terörist Ladin'in ABD'ye destek veren Suudi yetkililerine sinirlenerek bu ülkede misilleme yapmasından endişe ediliyor. Afganistan harekatı nedeniyle kapatılan elçiliğin faaliyetleri ikinci bir emre kadar durduruldu.

ÖZBEK SINIRINDA OLAĞANÜSTÜ HAL
Afganİstan'In sınır komşusu Özbekistan, askeri harekat başlar başlamaz sınırdaki askerlerini alarma geçirdi. Sınıra yakın bölgelerdeki köy ve kasabaların büyük bölümü Taliban saldırısına karşı boşaltıldı.

RUSYA SOKAKLARI DÜN GECE BOMBOŞTU
Rusya'nIn başkenti Moskova'da da hareketli saatler yaşandı. Resmi yetkililer geç saatlere kadar ofislerinde görüşmeler yaptı. Sokaklar ise olası Çeçen misillemesine karşı büyük ölçüde boştu.

İSRAİL'DE GAZ MASKESİNE HÜCUM
İsraİl'de Amerika'nın Afganistan harekatını başlatmasıyla Irak'ın kendilerine saldıracağı endişesi yayıldı. Halk, akşam saatleri olmasına rağmen harekat başladıktan dakikalar sonra ordunun gaz maskesi dağıtım merkezlerine hücum etti.

NATO ÜSLERİNDE "CHARLIE" ALARMI
İtalya'da bulunan NATO üslerinde 3'üncü derecedeki "Charlie" alarmı verildi. Ülkenin kuzeyindeki Aviano ve Sicilya'daki Sigonella üsleri olmak üzere bütün NATO üslerinde her türlü olası terörist saldırı karşısında alarm durumuna geçildiği belirtiliyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır