kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kafirler korksun


Operasyondan hemen sonra El Cezire'ye çıkan Usame bin Ladin, Amerikalılar'ın artık rahat yüzü görmeyeceklerini ilan etti. El Kaide örgütü de 11 Eylül saldırılarını üstlendi
Tüm dünya dün TSİ 19.00'da başlayan Amerika'nın operasyonuyla ilgili gelişmeleri izlerken, operasyondan yarım saat sonra Katar'daki El Cezire Televizyonu, bir kaseti yayına sokarak savaşın gündemini değiştirdi. Kasette Suudi terörist Usame bin Ladin ve sağ kolu Ayman el Zawahari görülüyordu. İddialara göre kaset, 14 Eylül'de, Amerika'yı sarsan terör saldırılarından 3 gün sonra, gündüz çekilmişti. Ladin'in üzerinde her zaman giydiği beyaz elbisesi yoktu. Kamuflaj yeleği ve yanında duran Kaleşnikovuyla adeta meydan okuyordu. Zawahiri'den sonra mikrofonu alan Ladin önce Bush'u "Kafirlerin başı" ilan etti. Arap ülkeleri liderlerini de İsrail'in Filistinliler'e yönelik saldırılarına tepki vermedikleri için lanetledi. Ardından da ABD'ye lanetler yağdırdı:

Bu Allah tarafından gönderilen bir saldırıdır. (11 Eylül saldırıları) Allah, Müslümanlara Amerika'yı yok etmeleri için rehberlik ediyor. Amerika kuzeyden güneye, doğudan batıya kadar korku içinde. Allah'a şükürler olsun ki Amerika'nın şimdi tattığı, bizim önceden tattıklarımızın sadece bir kopyası. Bizim İslam ulusumuz aynı şeyi 80 yıldan fazladır yaşıyor. Ama Amerika, Filistin ve Lübnan'da masum çocuklar öldürülmesine karşı çıkmadı. Allah onlara hak ettikleri şeyi verdi. Şimdi terörizmle savaşmak adına İslam'la savaşıyorlar. Her Müslüman dininin gerektirdiklerini yapacaktır. Allah'a yemin ederim ki Filistinliler topraklarında güvenlikte oluncaya ve bütün kafir Batı orduları kutsal toprakları terk edinceye kadar, Amerika bir daha güvenliğin ne demek olduğunu bilmeyecek. Allah, ABD'yi yok eden bir grup Müslüman öncü birliğinden (11 Eylül saldırılarını düzenleyen teröristler) razı olsun. Ve inşaallah Allah onlara cennette bir yer verir...

"GÖRÜNTÜLER PROFESYONEL KAMERALARLA ÇEKİLMİŞ"
El Cezire televizyonu, Ladin'in kasetini önce "Canlı yayın" logosuyla yayına soktu. Ancak daha sonra bu görüntülerin önceden, olası bir ABD saldırısına karşı "hazırlık" olarak çekildiği belirlendi. Saldırılardan hemen sonra kaset, El Cezire'ye yetiştirildi ve Ladin propagandasını yaptı. CNN'nin deneyimli savaş muhabiri Christian Amanpour, Ladin'in kasetiyle ilgili "VHS kamerasıyla değil, profesyonel kameralarla çekildiği belli" diye yorum yaptı.

TÜM MÜSLÜMANLAR ABD'YE KARŞI BİRLEŞSİN
Ladin'in El Kaide örgütünün sözcüsü de dün akşam ilk kez 11 Eylül saldırılarını üstlendi. Sözcü, "ABD, İsrail'i desteklediği için cezalandırıldı" dedi. Ladin ise video görüntülerinde saldırıyı açıkça üstlenmedi. Ancak bu teröristin tipik bir taktiği. Her saldırı sonrası bir video kaset hazırlayan Ladin, saldırıyı üstü kapalı üstlenmiş imajı veriyor. Sağ kolu Zawahiri ise bütün Müslümanlar'a "Birleşik Devletler'e direnmeleri" çağrısında bulundu. Zawahiri, "Amerika Müslümanlar'a karşı birçok suç işledi. İsrail'i yaratan Amerika baş suçludur. Amerika'ya yapılan saldırılar bu yüzdendir" dedi.

Bu savaşın yıldızı da Katarlı El Cezire oldu
Tüm dünya Körfez Savaşı'nı CNN'den izlemişti. Dün akşam başlayan ABD operasyonun canlı yayın yıldızı ise Katar'dan yayın yapan El Cezire televizyonu oldu. İlk dakikadan itibaren bölgeden sıcak haberler veren El Cezire, ayrıca Ladin ve Zawahiri'nin dünyaya meydan okuyan konuşmalarını tüm dünyaya geçerek adını duyurdu. CNN bile bu konuşmayı El Cezire'den alarak yayınlamaktan çekinmedi. 24 saat kesintisiz ve Arapça yayın yapan El Cezire anında sağladığı canlı bağlantıları sayesinde haber almakta zorlanan CNN Televizyonu'nun imdadına yetişti. CNN, son gelişmeleri El Cezire'ye bağlanarak seyircilerine duyurdu. Hem Taliban yöneticilerinin hem de muhalefetin görüşlerine yer veren televizyon modern görünüşlü ve kravatlı muhabirleriyle dikkat çekti. 5 yıl önce kurulan TV istasyonunda 200 haberci görev yapıyor. 31 ülkede 50'den fazla muhabiri bulunuyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır