kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sonuna kadar savaş


İngiltere Başbakanı Tony Blair, "Savaş bazen kaçınılmaz olur. Kararlıyız... Amacımıza ulaşana kadar durmayacağız" dedi
ABD Başkanı George W. Bush'un savaşın başladığını açıkladığı Ulusa Sesleniş konuşmasından kısa süre sonra, saat 20.51'de, bu kez İngiltere Başbakanı Tony Blair ekranlarda belirdi. Başbakanlık konutunda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Blair, İngiliz kuvvetlerinin ABD ile birlikte hareket ettiğini, müşterek olarak çok daha büyük bir güç oluşturduklarını söyledi.

Savaş emrini veren kişiler olarak büyük heyecan duyduklarını belirten Blair, harekatın birtakım riskleri bulunduğunu, ancak bu risklerin 11 Eylül'deki büyük terör saldırısını gerçekleştirenlere karşı mücadele başlatma kararının önüne geçemeyeceğini bildirdi.

11 Eylül saldırılarının sorumlusunun El Kaide örgütü ve Usame bin Ladin olduğunun kanıtlandığını belirten Blair, Afganistan'daki Taliban yönetiminin de bu örgütü koruduğu ve barındırdığından kuşku bulunmadığını söyledi. Blair İngiltere'ye giren uyuşturucunun yüzde 90'ından Taliban ve El Kaide'nin sorumlu olduğunu hatırlattı.

ABD YARDIM İSTEDİ
Blair, ABD'nin mücadeleye girerken İngiltere'den yardım istediğini, kendisinin de sonuna kadar destek sözü verdiğini belirten Blair, "Bu harekat önemli, çünkü 11 Eylül İngiltere'nin de en çok vatandaşını yitirdiği saldırı olmuştur. Böyle olmasaydı da Amerika'nın yanında olurduk" diye konuştu. Blair konuşmasını "Savaşı kimse istemiyor. Ancak savaş bazen kaçınılmaz olur. Bu nedenle harekete geçtik. Kararlıyız. Amacımıza ulaşmadan da durmayacağız" diye tamamladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır