kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hesap zamanı


Tomahawklar yağarken, Bush Taliban'a seslendi: Teröre karşı barış olmaz. Bedelini ödeyeceksiniz
Afganistan'a karşı operasyonu dün akşam TSİ 19.00'da başladı. Bush yönetimi saldırı için hazırdı. Sabahın erken saatinde toplanan savaş kabinesi son kontrolleri yaptı. Ve Bush, saat 18.55'de düğmeye bastı, "Saldırı başlasın" emrini verdi. Afganistan'a bomba ve füzeler yağarken, Beyaz Saray'da bulunan Bush, ulusa sesleniş konuşmasını başlattı: Emrimle Amerika ordusu Taliban rejiminin askeri yerleşimlerine ve El Kaide'nin eğitim kamplarına yönelik saldırı başlattı...

MÜTTEFİK İNGİLTERE DE BİZİMLE BİRLİKTE SAVAŞIYOR
Hedeflerin çok dikkatli belirlendiği bu harekat Afganistan'ın terörist operasyonlara üs olarak kullanılmasına son verme ve Taliban yönetiminin askeri gücüne saldırı amacı taşımaktadır. Bu operasyonda sadık dostumuz İngiltere de bize katıldı. İki hafta önce Taliban liderlerine kesin taleplerimizi ilettim: Terörist eğitim kamplarını kapatın, ülkenizde haksız yere tutuklanan yabancı yardım görevlilerini serbest bırakın... Bunların hiçbirisi yerine getirilmedi. Ve şimdi Taliban bir bedel ödeyecek. Kampları yerle bir ederek ve haberleşmeyi bozarak terör ağı için yeni askerler yetiştirmelerini çok daha güç kılacağız.

AMERİKA, 1 MİLYAR MÜSLÜMANIN DOSTUDUR
Teröristler mağaralarında daha da derine saklanabilir. Askeri harekatımız etraflı ve amansız operasyonu güçlendirmek, onları dışarı çıkarmak ve adalete teslim etmek için düzenlendi. Baskı altındaki Afgan halkı Amerika'nın cömertliğini görecek. Askeri hedeflere saldırırken bir yandan da gıda, ilaç ve Afganistan'ın açlık çeken kadın, erkek ve çocuklarına ihtiyaç maddesi atacağız. Dünya genelinde İslam'a inanan bir milyar insanın dostuyuz. Amerika, teröristlere yardım edenlerin ve mükemmel bir dine onun adına cinayet işleyerek saygısızlık eden barbar suçluların düşmanıdır.

BİRÇOK AMERİKALI'NIN KORKTUĞUNU BİLİYORUM
Bugün Afganistan'a odaklanıyoruz. Ancak savaş daha geniş çaplı olacak. Her ülke tercihini yapmalı. Bu savaşta tarafsız bölge yok. Biz, barışçı bir ulusuz. Terörün olduğu dünyada barış olamaz. Bugünkü askeri operasyonun adı Sınırsız Özgürlük. Birçok Amerikalı'nın bugün korktuğunu biliyorum. Yönetimimiz güçlü tedbirler alıyor. İstihbarat birimleri durmadan çalışıyor. Üniformamızı giyenlerin birçoğundan yaşamlarını feda etmeye hazırlanmalarını istiyoruz.

İLKOKUL ÖĞRENCİSİNİN MEKTUBU BENİ ÇOK ETKİLEDİ
Babası orduda olan 4'üncü sınıftaki bir kızdan, kısa süre önce, bu zor günlerde Amerika hükümeti hakkında çok şey söyleyen bir mektup aldım. "Babamın savaşmasını ne kadar istemesem de onu size vereceğim" diyordu. Bu çok özel bir hediyeydi. Verebileceğinin en mükemmeli. Bu küçük kız Amerika'nın ne olduğunu biliyor. 11 Eylül'den bu yana genç Amerikalı kuşağın tümü özgürlük ve bedeli, görevi ve fedakarlıkları hakkında yeni bir anlayış kazandı. Savaş şimdi birçok cephede birleşti. Vazgeçmeyeceğiz, yorulmayacağız, duraksamayaceğız ve yenilmeyeceğiz. Barış ve özgürlük galip gelecek. Tanrı, Amerika'yı korusun...

Bush harekata cumartesi günü Kongre üyelerinin yeşil ışık yakmasından sonra karar verdi. Cuma günü Camp David'de inzivaya çekilen Bush, cumartesi Beyaz Saray'a dönerek, televizyondan halka sseslenene kadar dışarı çıkmadı.

Savaş SÜZAL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır