kapat
08.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Önce Tomahawk attılar sonra da ilaç


Amerika TSİ 19.00'da başlattığı oparasyonun hemen ardından saat 21.30'da insani yardıma başladı.
ABD uçakları Afganistan'ı bombalamayı sürdürürken bir taraftan da gıda, battaniye ve ilaç atmaya başladı. Yardımlar Almanya'dan kalkan C-17 uçaklarıyla yapıldı. İlk gece 37 bin 500 gıda paketi atıldı.

HEDEFİ KOMANDO BULDU
Saldırıdan önce 100 komando saldırılacak hedefleri teker teker belirledi. Bombaların rotası komandoların verdiği bu bölgelere göre ayarlandı. Afgan elbiseleri giyen ABD komandolarının Pakistanlı askeri güçlerin yardımıyla Afganistan kentlerine girdikleri bildirildi. Açıklamayı yapan yetkili, komandoların gelişmiş iletişim araçları ile gerekli bilgileri uçaklara ve bölgedeki savaş gemilerine aktardıklarını söyledi.

Operasyona bir süredir bölgede bulunan uçakların yanısıra Amerika Missouri'deki Whiteman hava üssünden hareket eden B-2 Spirit bombardıman uçakları da katıldı. Amerikan NBC kanalı yetkilileri harekatın gizliliği nedeniyle uçakların hareket görüntülerini yayınlayamadıklarını, harekatın başladığı resmi makamlar tarafından açıklandıktan sonra görüntüleri ekrana getirdiklerini bildirdiler.

HAVAALANLARI ALEV ALEV
Afganistan'daki Taliban yönetiminin bir yetkilisi, cihatta olduklarını ve bugün Özbekistan sınırında savaşmaya başlayacaklarını söyledi. Pakistan'ın Peşaver kentindeki, Taliban yönetimine bağlı konsoloslukta görevli Mevlana Necibullah, AFP'ye yaptığı açıklamada, ülkedeki tüm havaalanlarının yandığını belirtti. Necibullah, "Hiçbir Taliban yetkilisi öldürülmedi. Ölü sayısını bilmiyorum. Ancak çok fazla olacağını sanmıyorum, çünkü herkes evindeydi" dedi. Taliban'ın moralinin "yeni bir cihat başlatmaları nedeniyle çok iyi olduğunu" belirten Necibullah, "Dünyada çok sayıda Müslüman var. Düşmanımız ABD'yi bozguna uğratmak için birleşeceğiz" diye konuştu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır