kapat
05.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

DYP'lilerden Çiller'e isyan


Rakibi Mesut Yılmaz'ı zor durumda bırakıp, partisini iktidar ortağı alternatifi haline getirmek amacıyla başlattığı transfer atağı, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i de sıkıntıya soktu.
ANAP'tan gelecek milletvekilleri nedeniyle "yerlerini koruma" endişesine kapılan DYP'liler, Eyüp Aşık gibi yıllarca DYP ve liderine en ağır hakaretleri yönelten bir ismin transferi üzerine çılgına döndüler.

GİRESUN KAVGASI
Çiller'e en sert eleştiriler Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu'ndan geldi. ANAP'tan ayrılıp DYP'ye geçmesine neden olan Giresun milletvekili Burhan Kara'nın önümüzdeki hafta DYP'ye katılacağını öğrenen Zaimoğlu, "Bu transferin size ve partiye ne gibi bir yararı olacak? İzah eder misiniz?" diye sordu. Çiller ise, "Bu iktidar yolunda bir rüzgarı yakalama meselesi. DYP'nin çekim merkezi haline geldiğini, merkez sağın toparlanma adresi olduğunu herkese göstermemiz lazım" diye konuştu. Zaimoğlu, "Kara gelirse beni yok sayın" resti çekti.

ALİ ŞEN KULİSTE
ANAP'tan istifa eden İzmir Milletvekili Süha Tanık'ın da DYP'ye geçmesi bekleniyor. Tanık için dünürü FP Kulübü eski Başkanı, işadamı Ali Şen'in Çiller'le diyalog kurduğu öne sürüldü. Çiller, haftabaşında Turgut Özal'ın oğlu Malatya Bağımsız Milletvekili Ahmet Özal ile de görüştü. Özal'ın Çiller'in davetini kabul ettiği, ancak 2-3 hafta süre istediği konuşuluyor. Bu arada Maraş Bağımsız Milletvekili kapatılan FP'nin eski Grup Başkanvekili Avni Doğan, SABAH'a, Çiller'in kurmayları aracılığıyla kendisini DYP'ye çağırdığını söyledi, "Hangi bölgeyi istersem isteyim, kabul edileceği söylendi. Ben DYP'ye geçişimi kendime dahi izah edemem ki, vatandaşa anlatayım. Teklifi geri çevirdim" dedi.

Şebnem HOŞGÖR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır