kapat
05.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Teröre son

Stad anarşisine karşı bütün kulüplerin bir araya gelip, tek vücut mücadeleye hazır olduklarını medyada görmeyi ne kadar isterdim! Muhakkat kimse ana avrat küfürle, sopa, bıçak tehditli maç ortamında bulunmak istemez. İstemez de ne yapar? Nerede Kulüpler Birliği? Hem de sadece 1.lig değil, bütün liglerdeki bütün kulüpler. Eğer edep ve terbiyeye, sportmenliğe davetlerinizde ciddi ve inançlıysanız haydi toplanın. Her kulübün başını öyle böyle derde sokacak, şu bir avuç kendini bilmeze meydanı, spor sahalarını bırakmayalım. NATO'nun 5. maddesi gibi birinize söyleneni, yapılanı hepinize söylenmiş kabul edeceğinizi, tereddüte mahal bırakmayacak şekilde anlatınız. Öyle yasaksavar gibi cılız beyanatlarla değil.

Bu futbol federasyonunun problemi değil aslında. Gelirlerini, mevcudiyetlerini bu müsabakalardan kazanan kulüplerin derdi bu. Davası da bu olmalı. Bu kendilerine taraftar diyenler, yaptıklarının nerelere varacağının farkında bile değiller. Yaptıkları tahribatın, taraftarı oldukları sandıkları kulübe fatura edileceğini düşünemiyorlar!

Taraftar dediğin!

Taraftarlık bir aşktır, sevdiklerinin yanında olmaktır. İyi veya daha az gününde manevi ve gerektiğinde maddi destek vermeye hazır olmaktır. Bir kulübün taraftarı olmayı, başka bir kulübün düşmanı olmaktan ibaret sananlar ancak kendini bilmezlerdir. Eğitmek, doğru yolu göstermek medyanın asli görevleri arasındadır kanaatindeyim. Bu görev, teröre prim tanınmayacağını, bu terör ortamının doğmasına, beslenmesine neden olan kulüplerin idarecilerini kamu önüne sereceklerini açık göstermektir. İyi niyetli, doğru düşünür olsalar zaten o rezaletleri çıkarmazlar. Futbol Federasyonu maçı tatil etme tehdidi ile bizi nasıl kontrol edeceğini zannediyor? Maç tatil edebilecek öyle mi? "Hadi bakalım mağlup takımın seyircisine olayları tırmandırın" demek tuhaf bir teşviktir bu. Ceza doğru yere verilmeli ki etkisi olsun. Düşünün devamlı maç tatilleri, tekrarları hükmen alınan neticeler ile lig biter mi? Bana göre federasyonun alacağı tedbir küfür edene, mala, cana zarar verene yönelik olmalıdır. Yani tatil edeceğine, durdur maçı, boşalt tribünleri sonra devam et müsabakaya.

Kulüplere yüklenmeyin

O zaman cezayı kulüplere değil, hadiseyi çıkaranlara vermiş olursun. Sayın Federasyon: Eğer bunu yapabilecek azimliliği ve kuvveti bulamayacaksan kolaya kaçıp, işleri iyice arap saçına çevirme. Sayın Seyirciler: İki kelime de size: Siz küfür etmekten, edilmekten nasıl memnun olabilirsiniz? Maçların resmi dilinin, küfür olabileceğini nasıl kabul edebilir siniz? Görüyorsunuz ki, en büyük yükümlülük sizin. Dostluk için de, heyecan atmosferini yaratmak, takımınızın arkasında yanında olduğunuzu göstermek sizin elinizde. Başkalarının, tedbirler alınıp, özgürce ve huzur içinde maç seyretme hakkınızı elinizden almasına müsaade etmeyin.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır