kapat
05.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kafa derisi yüzüldü


Evinden spor yapmak için çıkan Çalışma Müfettişi Fevzi Tanır, ertesi gün boş bir arazide boğazı kesilmiş, kafa derisi yüzülmüş ve komaya girmiş bulundu
Çalışma Bakanlığı müfettişi Fevzi Tanır, uğradığı esrarengiz saldırı sonucunda komaya girdi. Sağlık durumu ciddi olan Tanır, Ostim Sanayi Sitesi'nde boğazında kesik, kafa derisinin bir kısmı yüzülmüş, bazı kemikleri kırık ve çıplak halde bulundu.

EŞİYLE TARTIŞTI
Ankara Batıkent Siyasal 1. Sitesi'ndeki evinde önceki akşam saatlerinde eşi Pervin Tanır ile tartışan Tanır, saat 02.00 sıralarında bisikletine binip evinden ayrıldı. Başka bir eve taşınmayı düşünen ve kanser hastası olduğu öğrenilen eşi Pervin Tanır ise evdeki eşyalarını toplamaya başladı. Sabah olmasına rağmen eşinin eve dönmemesi üzerine meraklanan Tanır, durumu polise bildirdi. Yapılan aramada Tanır, Ostim Sanayi Sitesi'nde boş arazide koma halinde bulundu. Hastanede eşi tarafından teşhis edilen Tanır'ın yakındaki bir inşaatta bıçakla işkenceye uğradığı ortaya çıktı. Tanır'ın kanlı giysileri ve kendisine ait olduğu belirlenen bıçak da arazide bulundu.

21 Eylül 2001'de emekli olmak için dilekçe verdiği, 25 Eylül 2001'de ise emeklilik dilekçesine geri aldığı öğrenilen Tanır'ın yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle tehdit aldığı iddia edildi.

ÜSTLENDİĞİ SORUŞTURMALAR
Müfettiş Fevzi Tanır'ın bir süre önce Vakıf Gureba Hastanesi'yle ilgili soruşturmada görev aldığı bildirildi. Tanır ardından da, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bingöl'e yapılan rüşvete suçüstü soruşturmasında görev almıştı.

Tanır, Refahyol döneminde SSK'ya personel alımı için yapılan usulsüz sınav soruşturmasını da üstlenmişti.

Emniyet'in saldırı olayı ile ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürdüğü, Tanır'a yapılan saldırının daha önce yürüttüğü soruşturmalarla mı ilgili olduğu yoksa adi bir olay mı olduğu konusunu araştırdığı bildirildi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDA İKİNCİ SALDIRI OLAYI
Tanır'a yapılan saldırı Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleşen ikinci esrarengiz olay. Çalışma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanvekili Yıldırım Akpınar da kısa bir süre önce saldırıya uğramış ve ayağından şişlenmişti. Tanır'a yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini şu anda bir şey söylemek için erken olduğunu belirten Akpınar, kendisine yönelik saldırının da soruşturulduğunu ancak kimin yaptığının ortaya çıkmadığını belirtti.

NELER OLUYOR?
Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı Atılay Ergüven saldırıya tepki gösterdi. Ergüven, "Ekonomik ve idari açıdan zor şartlar altında görev yapan denetim elemanlarının bir de saldırıyla karşı karşıya kalması can güvenliğinin risk altında bulunması çok vahimdir. Failler ortaya çıkarılmazsa denetim elemanları bundan olumsuz etkileneceklerdir" dedi.

Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden Namık Erdoğan da 1994 yılında işkence yapılarak öldürülmüştü. Sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın da amcası olan Namık Erdoğan'ın ölümündeki sır perdesi yıllar geçmesine rağmen aydınlığa kavuşmadı.

Nevin BİLGİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır