kapat
05.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Psiko-tim cephede


ABD, bölgeye psikolojik savaş ekibini gönderdi. Ekip, Afgan halkına terörü fotoğraflı broşürlerle anlatacak, Taliban karşıtı radyo yayını yapacak
Suudi terörist Usame bin Ladin'in kellesini isteyen Amerikan yönetimi, Afganistan'a eli silahlı komandoların yanısıra 1200 kişilik özel bir askeri ekip de gönderdi. Ancak ekibin görevi, Ladin'i yakalamak değil, Taliban güçlerinin moralini bozmak... Kuzey Carolina'daki 4'üncü Psikolojik Operasyonlar Grubu üyeleri, 3 "psikolojik silahla" Afgan halkına karşı propaganda yapacak. Psikolojik savaş ekibinin elinde 6 adet EC-130E yayın bozucu uçak, Ladin'in öldürdüğü insanların fotoğraflarının basılı olduğu broşürler ve dev hoparlörler bulunuyor. EC-130E uçaklarının, Özbekistan ve Tacikistan'da konuşlandırıldığı öne sürüldü. USA Today gazetesine göre, ekip ilk olarak EC-130E uçaklarıyla Afganistan üzerinde uçuş yapacak. Bu özel uçak, elektronik donanımı sayesinde Şeriat Radyosu'nun frekanslarını bozacak. Ardından terörle İslam'ın bağdaşmadığı, Taliban'ın ülkeye açlık getirdiği yönünde anonsların bulunduğu kasetler yayına girecek.

"ALLAH BUNU MU İSTİYOR? HAYIR"
Tek lüksleri radyo dinlemek olan Afgan halkı, Şeriat Radyosu'nun frekansından bu kez gerçekleri öğrenecek. Ancak halkın çoğunda radyo yok. ABD bunu da düşündü. Uçaklardan broşürlerin yanısıra pilli radyolar da atılacak. Halkın 3'te 2'si okuma yazma bilmediğinden Ladin terörü, fotoğraflarla anlatılacak. Broşürlerde Ladin'in eylemlerine kurban giden Batılı ölü bir kadın ve çocuğunun cesetlerinin fotoğrafı bulunuyor. Fotoğrafın üzerinde ise "Allah bunları mı istiyor? Hayır" yazıyor. Okuma yazma bilenler içinse Kuran'dan ayetler yer alıyor. Bu ayetler, insanların barış içinde yaşaması gerektiğini belirtiliyor.

NORİEGA'YI DA BU ŞEKİLDE YAKALADILAR
Psikolojik savaş ekibi, broşürleri Pakistan'daki mülteci kamplarında dağıtmaya başladı. Dev hoparlörlerden de Taliban karşıtı yayın yapılıyor. Amerika bu yöntemi daha önce 3 kez denedi. Vatikan Büyükelçilik binasına sığınan Panama diktatörü Manuel Noriega'nın teslim olması için savaş ekibi, büyükelçilik binasının yanında 3 gün boyunca heavy-metal müzik çaldı.

KÖRFEZ SAVAŞI'NDA 500 IRAKLI TESLİM OLDU
Körfez Savaşı sırasında da uçaklardan atılan broşürlerde Iraklı askerlere "Teslim olun" çağrısı yapıldı. 500 asker, sığınaklarından kaçıp, silahlarıyla teslim oldu. Ancak Körfez Savaşı'nda dağıtılan bir broşür ters tepti. Bu bildiride Saddam, Hitler'le özdeşleştiriliyordu. Saddam da "Hitler'e yardım eden İngiltere, Fransa ve Yahudiler, bugün Ortadoğu'da çıkar peşinde koşuyor" diye ters propaganda yaptı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır