kapat
05.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fırtına öncesi sürpriz ziyaret


ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'in başlattıkları mekik diplomasisinin ardından Afganistan'da savaş çanları daha hızlı çalmaya başladı.
Rumsfeld ve Blair'in Arap ülkelerine ve eski Sovyet cumhuriyetlerine yaptıkları ziyaretlerde son pürüzleri de giderecekleri ve harekata start verileceği bildiriliyor.

Rumsfeld, terörizmle mücadeleye destek çerçevesinde çıktığı gezisine son anda Türkiye'yi de ekledi. Rumsfeld, bu akşam 21.00 sularında Ankara'da olacak. Rumsfeld gezisinin, ABD Başkanı George Bush'un "ABD'nin terörizmle uzun bir savaşa hazır olduğu ve bunun bölgedekilerin yardımıyla daha kolay olacağı" mesajını yinelemek amacını taşıdığını söylemişti.

ANLAŞMAYA ÇALIŞIYOR
New York Times gazetesinin yorumuna göre, Rumsfeld'in ziyaretinin ardından harekat bu ay içerisinde başlayabilir. 1991'de Körfez krizi sırasında dönemin ABD Savunma Bakanı Dick Cheney de bölgeyi ziyaret etmiş, ziyaretin ardından Irak'a Çöl Fırtınası Operasyonu başlatılmıştı. Rumsfeld'in bölge ziyareti de, "fırtına öncesi son girişim" olarak değerlendiriliyor.

Rumsfeld Suudi Arabistan, Umman, Mısır ve Özbekistan'ı kapsayan 3 günlük ziyaretinde bu ülkelerin itirazlarını kırmaya ve Amerikan üslerinin kullanımı konusunda anlaşmaya varmaya çalışıyor. Özellikle Suudi Arabistan'ın desteğinin bu ülkede bulunan Amerikan üsleri nedeniyle çok önemli olduğu bildiriliyor. Suudi ve Mısırlı yetkililer, ABD'nin Hiçbir Arap ve Müslüman ülkeye saldırmayacağı konusunda garanti verdiğini açıkladılar.

ARAPLAR İTİRAZ MI ETTİ?
Öte yandan Amerikan Knight Ridder ajansı Afganistan'a düzenlenecek askeri harekatın Arap ülkelerinin itirazıyla ertelendiğini iddia etti. Ajansın haberine göre, ABD ve İngiltere harekata başlamak için tüm hazırlıkları tamamladı ancak Arap ülkelerinin son andaki itirazıyla harekat ileri bir tarihe ertelendi. Rumsfeld ve Blair de itirazları gidermek için apar topar bu ülkelere gitmek zorunda kaldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır