kapat
05.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Terminalde terör


İsrail askeri kılığındaki Filistinli militan, Afula kentindeki otobüs terminalini taradı: 2 İsrailli öldü, 13 yaralı var
Uçağın düştüğü dakikalarda İsrail'in kuzeyindeki Afula kentindeki merkez otobüs terminalinde, silahlı bir saldırı düzenlendi. İsrail askeri kılığındaki Filistinli militan, terminale geldikten sonra elindeki makineli tüfekle etrafa kurşun yağdırdı. Şarjörüne kurşun takarken öldürülen militan, 2 İsrailli'nin ölümüne, 13 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Korkunç saldırı, dün saat 14.45'te meydana geldi. Tel Aviv-Kiryat Shmona seferini yepen şehirlerarası otobüs, Afula kentinin terminalinde mola verdi. Yolcular tek tek inerken, militan da otobüsten indi. Militan, önce terminal içindeki bir markete girdi. Dışarı çıktıktan sonra da M-16 saldırı tüfeğini çıkardı ve ateş etmeye başladı.

ŞARJÖR DEĞİŞTİRİRKEN ÖLDÜ
İsrail Radyosu'na konuşan bir görgü tanığı, "Saldırgan etrafında dönerek her yöne ateş etti" diye konuştu. Özel tim çok geçmeden geldi ve saldırının bulunduğu noktaya geldi. Yaralıların arasında duran militan, şarjör değiştiriyordu. Özel tim, silahıyla uğraştığı için etrafını kontrol etmeyen saldırganı göğsüne isabet eden tek kurşunla öldürdü. Henüz doğrulanmayan haberlere göre, saldırgana başka bir kişi de yardım etti.

Yaralılara ilk müdahale terminalin garında yapıldı. Durumu kritik olanlar ise hemen kentteki Ha'emek Hastanesi'ne kaldırıldı. Özel tim, yarım saat sonra kesin ölü ve yaralı sayısını açıkladı: 2 ölü, 4'ü ağır 13 yaralı. 3 kişi ise şok tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

1 saat sonra ise saldırıyla ilgili şok açıklama geldi: Saldırgan İsrail askeri değil, bir Filistin militanıydı... İsrail halkına "İsrail askerleri tarafından öldürülüyorsunuz" imajı vermek için bu kılığa girmişti. Bölgeye gelen İsrail polisi, "Kırmızı bere takan militanın üzerindeki askeri kıyafette hiç arma yoktu. Militanın üzerinden portakal renkli kimlik çıktı. Bu kimlikler yalnızca Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinliler kullanıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır