kapat
30.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
Sanayici İnan Kıraç'ın "İşadamları... Askere gider gibi siyasete girip sistemi düzeltin" çağrısı, iş dünyasında bomba etkisi yaptı
Önce siyaset
İş dünyası, TÜSİAD üyesi ve Koç Grubu'nun eski tepe yöneticisi İnan Kıraç'ın "Siyasi seferberlik çağrısı" ile çalkalanıyor. İnan Kıraç, atv Ana Haber Bülteni'nde tüm işadamlarına "Önce siyaseti, sonra işinizi düzeltin" diyerek şöyle seslendi:
Haydi göreve
"Sanayiciler; kendi önceliklerinizi bir yana bırakın ve siyasete girin. Çocuklarınızı siyasete sokun. Hatta çocuklarınızın birini değil, ikisini birden Ankara'ya gönderin. Önce Türkiye'deki siyasi yapıyı düzeltin, reformları gerçekleştirin, sonra yeniden işinize dönersiniz.
Sistem tıkandı
Sanayiciler Türkiye'de işlerini niye halledemediklerini bugün anlamış durumdalar. Çünkü Türkiye'de siyaset, siyasi sistem çalışmıyor. Çözüm için işadamlarının siyasete girmeleri, durumu düzeltmeleri ve askerlik vazfesini yaptıktan sonra, çalışan bir siyasi sistem bırakıp işlerine dönmeleri gerekiyor.
İtalya örneği
İtalya'da Agnelli kardeşler bunu başardılar. Baktılar ki, sorun Fiat'tan önce İtalya'nın sorunu, üç kardeşin üçü birden siyasete girme kararı aldılar. O dönemde ülkede yapılacak değişiklikleri saptayıp bir süreliğine siyasette görev yaptılar."
Terör uyandırdı
7 bin kişiyi teröre kurban veren ABD, Türk diplomatın katili ASALA militanı Sasunyan'ı 19 yıl sonra terör suçlusu ilan etti Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı 1982'de katleden Sasunyan ömürboyu hapis cezası aldı.


Komandolar işbaşı yaptı
Amerikalı "Yeşil Bereliler" ve İngiliz "SAS komandoları" Afganistan'a girdi. Bilgi toplayan ve hedefleri belirleyen bu özel keşif timlerinden 3 kişinin Taliban tarafından tutuklandığı öne sürüldü. Ancak hem ABD, hem de Taliban iddiayı yalanladı.

FBI ajanlarına İslam dersleri
FBI soruşturmada görev yapan ajanlarından 150'sine İslam geleneklerini öğretiyor. Ajanlar ilk derste "Kadının bir erkekle konuşurken gözlerini yere indirmesinin veya kapı çalındığında geç açmasının bir şeyler gizlediği anlamına gelmediğini" öğrendi.

Prenses korktu geri dönüyor
Ailesi evliliğe karşı çıkınca onbaşı sevgilisi Johnson ile ABD'ye kaçan Bahreynli Prenses Meryem El Halife'yi terör korkusu sardı. Prenses Meryem, saldırıların ardından ailesi çağırınca ülkesine dönme kararı aldı. Onbaşı eşinden ayrılıp ayrılmadığı bilinmiyor.

Emre'yi isteyen 35 trilyon getirsin
Galatasaray'dan 3.5 trilyona İnter'e giden Emre Belezoğlu değerini 10'a katladı. Fatih Terim eski öğrencisini Milan'a almak isteyince İnter 50 milyar liret, yani 25 milyon dolar fiyat biçti.

Tarihe geçen karar
Margaret Thatcher 11.5 yıl İngiltere Başbakanlığı yaptı. Bir gün kocası Denis , "Artık devam etme sevgilim" dedi. Thatcher partisinin önde gelenleriyle konuştu, sonra kağıdı kalemi aldı: "Çekiliyorum..."
YAVUZ DONAT


Fazla naz etmek Japon usandırır
Haliç'in dibinde yatan hazinenin çıkarılması fikri çok tuttu.. Hükümet adamlarına bir kez daha sesleniyorum.. Şu Japonlarla anlaşın.. Haliç'teki altınları çıkarsınlar biz de rahat edelim, vatandaş da..
SELAHATTİN DUMAN


GÜNÜN İÇİNDEN

DP ve AP bile bunlardan iyiydi
Facianın fotoğrafı
Uzaylılar Ege'nin havasını sevdi
Ladin adı yaktı
Elveda Kemal

POLİTİKA

Ver otobüsü al ihaleyi
Sezer'in telefonlu diplomasi trafiği
Türkiye hiç de pasif kalmadı!
Transfer şakası Yılmaz'ı kızdırdı

EKONOMİ

Boyner'den Kıraç'a destek
'Reel sektör kışı zor çıkarır'
Hükümet arada kaldı
'Parasız kurtuluş' formülü aranıyor

SPOR

Fener'e yugo terapi
Kellesini vermeyiz
Khlestov devrimi
Luce: Seriye devam
Kayısı bayramı
Diyarbakır 90'da yıkıldı


www.superbahis.com

Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.535.000
720.000
99.000.000
1.402.990
7.625

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
32/23
28/10
27/11
30/21
30/12
34/15
31/16
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
24/01
27/18
28/20
31/16
27/17
23/16
25/09


Milli Piyango
Sayisal Loto

8-15-16-24-28-49


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır