kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Gemici ile Ünlü, kimsesiz çocuklar için anlaşma yaptı
Devlet Bakanları Hasan Gemici ile Fikret Ünlü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yuva ve yetiştirme yurtlarında barınan çocukları ve gençleri spora yönlendirmek ve bu alanda gelişmelerini sağlamak amacıyla protokol imzaladılar. Gemici, "20 bine yakın kimsesiz çocuğa analık-babalık yaptıklarını" belirtti

Başbakanlık Teftiş Kurulu yolsuzluk anketi yapıyor
Başbakanlık Teftiş Kurulu, kamuda çalışan tüm denetim elemanları arasında, yolsuzlukla mücadele konusunda anket yapıyor. Kurul, ankette, denetim elemanlarının yaptığı inceleme ve soruşturmalar çerçevesinde karşılaştıkları sorunlar ile çözüm önerilerini ele alıyor. Benzer bir anketi TESEV özel sektörde yapacak.

Devlet Bakanı Arseven: Sivil Anayasa yolunda en önemli adım
Devlet Bakanı Nejat Arseven, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için gerekli altyapının oluşturulması çalışmalarının her düzeyde sürdürüldüğünü ifade etti. Arseven, "Bu konuda en önemli girişim, Anayasa'nın çağa uygun değiştirilmesi girişimidir. Bu değişiklikler sivil Anayasa yolunda Türkiye'nin atmış olduğu en önemli adım" dedi.

Esnaf temsilcilerinden Ecevit'e "Anayasa gecikmesin" mektubu
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, Başbakan Bülent Ecevit'e gönderdiği mektupta, Anayasa değişikliğinde fazla geç kalınmaması gerektiğini ifade etti. Hükümete destek veren Günday, "Toplumun gelişmesini engelleyen, Türkiye'nin bedenine dar gelen bu Anayasa'dan halk kurtulmalı" dedi.

Yasama yılı açılışı nedeniyle 1 Ekim'de Meclis'e ziyaretçi yasağı
Yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim günü Meclis'e ziyaretçi alınmayacak. TBMM İdare Amirleri 1 Ekim'de yapılacak tören ve toplantılar için devlet protokolünde yeralan kişiler ile izleyici sıfatıyla katılacaklara davetiye gönderildiği, bunların dışında Meclis'e ziyaretçi kabul edilmeyeceği bildirildi.

Meclis günde 12 saat Anayasa değişikliği çalışacak
TBMM Genel Kurulu, Anayasa görüşmeleri için hafta sonları da dahil tam gün mesai yapacak. 11.00 - 23.00 saatleri arasında yapılacak görüşmelerin 5 Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Bir maddenin oylama ile birlikte görüşülmesinin tamamlanması yaklaşık iki saat süreceği hesaplanıyor. Değişiklik önergesi verilirse, bu süre daha da uzayacak.

Yahnici'den Yücelen'e Albayraklar sorusu
MHP Ankara Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e, "Albayraklar operasyonu" çerçevesinde haklarında soruşturma yürütülen kişilerin, eş ve çocuklarının da nezarethanede tutulduğu iddiasının doğru olup, olmadığını sordu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır