kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Partisini şaşıran vekil


Yeni yasama yılında ilginç bir olay yaşandı. Ak Parti'den Remzi Çetin, kendi parti grubu yerine, SP grup toplantısına girdi, üstelik bir de konuşma yaptı
TBMM'de dün AK Parti Grubu saat 11.00'de, Saadet Partisi ise saat 13.00'te aynı salonda grup toplantılarını yaptılar. Bir süredir partisinin toplantılarına katılmayan ve rahatsız olduğu belirtilen AKP Konya Milletvekili Remzi Çetin ise partisinin grup toplantısı yerine SP'nin basına kapalı olarak yaptığı grup toplantısına katıldı. Remzi Çetin, gruba girince boş bir sıraya oturdu. Yanına birer birer gelen SP milletvekilleri de "Hoş geldin" diyerek Çetin'in elini sıkmaya başladılar. Daha sonra SP'liler Çetin'i alkışlamaya başladılar. Genel Başkan Recai Kutan da Çetin'e "aramıza hoş geldin" diyerek kürsüye davet etti.

MİLLİ GÖRÜŞ BÖLÜNDÜ
Remzi Çetin de kürsüye çıkarak, Milli Görüş hareketinin bölünmesinden dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Çetin, "Bu hareket iktidar olabilecek bir havayı yakalamıştı. Şu anda bu hareketin bütünlüğünün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyorum. Bölünmenin ne kadar zararlı olduğunun en fazla idrakinde olan da bizim grubumuzdur... Yanlıştan dönmek erdemdir, bu yanlışlığın sona ereceğini ümit ediyorum. Ben kendimi bu hareketin dışında hiçbir zaman görmedim ve bu hareketin dışında kalamam" dedi.

KUTAN'A SAYGILAR SUNDU
Remzi Çetin'in konuşmasını "Genel Başkanım" diye hitap ettiği Recai Kutan'a saygılar sunarak tamamladı. Çetin'in konuşmasını eski parti arkadaşları tarafından şiddetle alkışlandı. Önce SP'nin Kurucular Kurulu'nda yer alan ancak birkaç gün sonra istifa ederek AKP'ye geçen Remzi Çetin'in uzun süredir partisinde rahatsız olduğu belirtiliyor. Çetin'in önümüzdeki günlerde AKP'den istifa ederek SP'ye geçeceği belirtiliyor.

TAYYİP DE HOCAYA YÜKLENDİ
Anayasa değişikliği paketiyle siyasi yasağının kalkmasını garanti altına alan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın da yasağının kalkması için çalışan SP'lileri eleştirerek, "Milletimiz artık küçük hesaplardan bıktı" dedi. Erdoğan, AKP Meclis Grubu toplantısında, değişiklikleri uzlaşmayla çıkararak siyasetin kazanç hanesine bir puan yazmaya çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, bu uzlaşmaya rağmen, "Erbakan'ın siyasete dönüşünü sağlamak için yasakların indirilmesine çalışanlar siyaset anlayışımızı kavramakta zorlanıyorlar" dedi.

YANLIŞLIKLA GİRDİM
AKP'li Remzi Çetin, SP grup toplantısına yanlışlıkla girdiğini belirterek, "Ben Konya'daydım ve grup toplantısının 13.00'te olduğunu sanıyordum. Ancak, grupların saati değişmiş. İçeri girince de 30 yıllık arkadaşlarımla kucaklaşıp, çıkamadım" dedi.

KUCAKLAŞARAK HASRET GİDERDİLER
Meclis Genel Kurulu'nun ilk birleşimi öncesi yaklaşık 3 aylık tatilden dönen milletvekilleri hasret giderdiler. ANAP'lı Yaşar Topçu ile DSP'li Ali Ilıksoy da böyle kucaklaştı.

Hüseyin ÖZALP

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır