kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sezer, Çiller'in çağrısına "Bunlar Meclis'in işi" dedi


DYP lideri Tansu Çiller, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i, bu hükümetle devam etmenin istikrar getirmeyeceği düşüncesiyle, aktif role çağırdı. Çiller, Sezer'in ise "Bunlar Meclis'in meselesi" dediğini ifade etti.
Sezer, dün Çiller'i Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, yaklaşık 45 dakika görüştü. Çiller, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'i, anayasadan gelen birtakım mesuliyetler ve icranın çok daha aktif ve inisiyatif alacak role davet ettiğini söyledi. ABD'deki terörist saldırıdan sonra oluşan yeni dönemde Türkiye'nin eline geçecek fırsatları da Sezer'e aktardığını belirten Çiller, bu fırsatı ve ekonomide alınacak acil önlemleri yerine getirmek için "geniş tabanlı ve ve belirli konularda mutabık kalacak bir hükümet" gerektiğini savunduğunu anlattı. Çiller, şöyle devam etti: "Bu hükümetle devam etmenin istikrar getirmeyeceğini, tam tersine bu hükümetin devamından doğacak maliyetlerin her türlü seçim maliyetinin çok üzerinde olacağını kendisine açıkça söyledim ve kendisinden anayasadan doğan, icranın başı olma mesuliyeti gereği daha aktif olmasını istedim."

Çiller, Sezer'in ne karşılık verdiğinin sorulması üzerine, "Meselenin Meclis'in meselesi olduğunu ifade ettiler. Bu yaklaşımı daha çok işlediler" dedi. Çiller, bir başka soruyu yanıtlarken de Sezer'in, anayasa değişikliği ile milletvekili ve bakanların sayısının azaltılması konularında aynı fikri paylaştığını ifade ettiğini bildirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır