kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Süper Hakemler!

Deveden büyük fil var. Herkes haddini bilecek. Küçükler bir yere kadar oynarlar, ondan sonra sazı büyükler eline alır. Başlarlar çalmaya. Sinan Engin hafta arasında beyanat veriyor. Muhalefete sesleniyor: "Lütfen artık kesin. Size kendi üzerime söz veriyorum. Bu hafta Ankaragücü'nü maçı alacağız!" Daum diyor ki, "Ankaragücü maçı benim köşe dönme (!) maçım." Daum'da Türkçe'yi iyi öğrenmiş. Köşe dönme sözcüğünün manasını...

90 dakika başlıyor. Hakem, Musa Eryılmaz. Hani şu Antalya'daki baraj maçlarında Kayseri-Malatya randevusunun hakemi. Baraj serisinde bütün hakemler FIFA, bir tek Musa Eryılmaz değil. O da yarı final yönetiyor. O maç da zaten hakem kararıyla, Malatya'nın galibiyetiyle bitiyor. Ankaragücü-Beşiktaş maçını da bir taraftan alıyor, diğer tarafa altın tepside sunuyor. Artık TV'ler var. Bazı şeyleri kaçıramıyorsunuz. Beşiktaşlılar, "Nihat'ın attığı frikik direkt" diyorlarmış. Fotoğraf basacaklarmış. Ben onların yerinde olsam, 40. dakikada Cafer'in bariz gol şansında yere indirildiği ve Beşiktaşlı futbolcunun kırmızı kart görmediği pozisyonun fotoğrafını basar, "Evet penaltı yaptım" diyen Ümit'e doğru ve şerefli konuştuğu için ceza verirdim.

Cemal Aydın karate yaptı

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın maçtan sonra polis kordonuyla çıkan hakeme neler dediğini duydum. Bunu gözlemci ve hakem dörtlüsünün de duyduğuna inanıyorum. Aynı Cemal Aydın'ın hakem soyunma odasına gittiğini ve kapıya karate yaptığını da biliyorum. Bunun yüzünden hastaneden randevu alıp belinin tedavisine gittiğini de duydum.

Musa Eryılmaz, bak bunları raporuna yazmamışsındır. Çünkü Bülent Yavuz sana diyecek ki, "Bu işi fazla uzatma. Kapat artık." Ama Cafer'in TV kameralarına söylediği cümleleri TV oynattığı için kapatamayacaklar.

Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, maçın devre arasında hakem soyunma odasına girdi mi? Hakemlere "Maden suyunuz falan eksik mi?" dedi mi? Menajer ya! Sonra hakemlere bir şey olmasın. Ne de olsa hepimiz spor adamıyız. Hakemlerle de yakından ilgilenmeliyiz. Ara sıra onları da markaja almak lazım. Allah korusun, sonra başlarına bir şey gelebilir!

Eryılmaz'a tam 8 puan

Şimdi sıkı durun! Maçın gözlemcisi Abdurrahman Arıcı, başarılı (!) hakeme 10 üzerinden 8 vermiş.

Dönüyoruz G.Saray-F.Bahçe maçına... Maçta neler olmadı, neler... Bırakın şişeleri, telefonlar yağdı. Basında işlenmeyen bir şey daha vardı. Sabah saat 09.00'da İstanbul polisi Ali Sami Yen Stadı'nda arama yaptı. Bir gün evvel stada sokulan bıçaklar, baltalar, çakılar, sopalar bulundu. Hem de kamera görüntüleri ile. Bu işler nasıl yapılır? Organizasyonla. Sakın kimse ve özellikle büyük takımlar "Ben temizim" demesin. Hepsi aynılar ve hepsinde de yöneticiler samimi değiller. Sahnede ayrı konuşuyor, arkada ayrı oynuyorlar. Federasyonun çıkarttığı küfür yönetmeliği zaten ölü doğdu. İşte görüyorsunuz, uygulanmıyor. Metin Tokat, hem teknik, hem disiplin yönetimiyle eyyamın kralını yaptı. Ama artık maymunun gözü açıldı. Kimse yemiyor.

Ya Tokat'a kaç puan verdiler?

Gözlemciler Hilmi Ok ve Taner Yalçındağ desen; eğer "Bir şey yazmadım. Maç normal gitti" dedilersse, eyyamın babasını yapmış olurlar. Yok yazdılarsa, Metin Tokat'a kaç puan verdiler onu merak ediyorum. Açıklayın kardeşim. Korkmayın. Zaten başımıza ne geliyorsa bu yüzden geliyor.

Bakın ben size söyleyeyim, ufak tefek olay yazmışlardır. Metin Tokat'a 10 üzerinden 8.5 vermişlerdir. Çünkü tanıyorum onları. Ama şimdi ben başka bir şey istiyorum. Eğer yüreğiniz yetiyorsa, eğer cesaretliyseniz ve özellikle erkekseniz bu ilk maçı süper başarıyla yöneten ve gözlemcileri tarafından 8.5 puanla ödüllendirilen Metin Tokat'ı rövanş maçında da görevlendirin. Takımlar aynı. Hakem de aynı olsun. Hadi yapın yapabilecekseniz. O zaman hepinize "Siz adamsınız" diyeceğim. Yoksa alayınıza şüphe ile bakmaya devam edeceğim.

Seyircinin fendi Futbol Federasyonu'nu yendi. Maçların gözlemcileri "Küfürler şarkı şekline getiriliyor. İçine monte ediliyor. Onun için yazamıyoruz" diyorlar. Yani Aziz Yıldırım'a şarkıyla küfür ederseniz, küfür sayılmıyor. Ancak babadan kalma şekilde söylerseniz raporlara geçecek.

Yollarına devam edecekler

Not: Ali Sami Yen'de sahaya atılan telefonların hepsi sahte. Oyuncak telefonların arkalarına kullanılmayan bataryalar takılarak atılıyor. Süper bir ülkeyiz. Yaratıcıyız. En büyük biziz, başka büyük yok.

Başka not: Hakeme 10 üzerinden 5 verirseniz, "Çok yetersiz" demektir. Ceza olarak iki ay maç verilmez. 6-6.5 arası verirseniz "Yetersiz" anlamına gelir. 6.5-7.5 arası yeterlidir. 7.5'un üstü çok çok iyidir. Maç vermeye devam edeceksiniz. Böylece Musa da, Metin de devam edecekler demektir. Onların başarılarının devamını diliyorum.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır