kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Stand-up'çılar kapıştı!


Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği "İdealimdeki Beşiktaş" etkinlikleri kapsamındaki stand-up yarışmasında 11 genç Hisar'ı ve ustalarını coşturdu. Yarışmacılardan Doğan Öncel birinci oldu
Türkiye genelinde yaş sınırı olmaksızın gerçekleşen ilk stand-up yarışması Rumeli Hisarı'ndaydı. 11 komik adam birinci olmak için epey ter döktü. Finalistler kendilerine verilen 6 dakikalık süre içersinde esprileriyle izleyenleri kahkahaya boğdu.

Jüri üyeleri Cem Yılmaz, Tarkan, Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ seçim yapmakta hayli zorlandı. Sonunda gecenin galibi 25 yaşındaki Doğan Öncel oldu. İkincilik ödülünü Mehmet Akın alırken, üçüncülüğe ise Atalay Demircan değer bulundu.

HEDEFİM BİRİNCİ OLMAKTI
Cem Davran ve Hande Ataizi'nin sunuculuğunu yaptığı 'stand-up' yarışmasının ardından sahneye çıkan Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'ın şovu izleyenlerden büyük alkış topladı.

Geceye, pek çok davetlinin yanı sıra Devlet Bakanları Yılmaz Karakoyunlu, Edip Safter Gaydalı ile Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ve Berna Yılmaz katıldı.

Birinci seçilen Doğan Öncel, yarışmanın ardından kendinden gayet emin görünüyordu. Öncel, "Hedefim zaten birinci olmaktı. Rumeli Hisarı gibi tarihi bir yerde Türk insanından alkış almak çok güzel. Ayrıca Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi sanatçıların önünde stand-up yapmak çok zor. Amacım bu başarıyı devam ettirmek. Kendimle gurur duydum" dedi.

ÖDÜL GETİREN ESPRİ
Doğan Öncel'e birincilik getiren bisiklet espirisi oldu. İşte Öncel'in şovundan alıntılar...

"Erkek ve kadın bisikleti arasındaki farkı hepimiz biliriz. Kadınların kullandığı bisikletin ortasında demir yoktur. Ama erkeklerinkinde vardır. Bu demiri bir daha binmeyelim mi diye koyarlar? (Kahkahalar) Yine yaratıcılığımızın bir örneği de erkeklerin bisikleti durdurmak için yaptığı frenler.. Kadınlar yapamaz ama erkekler bisikletin arka tekerleğine tabanlarını sokarak durduruverirler. Bu tam bir yaratıcılık örneğidir. Bazıları bunu daha ileri götürüp ön tekerleğe bile ayaklarını sokarlar Tabii bunun yaratıcılığın ötesinde bir şey olduğu düşünemedikleri için genellikle düşerler.."

USTALAR SAHNEDE
Yarışma sonunda sahne alan Cem Yılmaz, "Stand-up ismi beni öldürüyor, tamam parası güzel ama bizler hikâyeciyiz. Bu ülkede ne 'stand-up', ne de 'stand-up'çı var" derken Yılmaz Erdoğan ise sık sık Başbakan Ecevit'in taklitini yaptı.

Duygu ÖZGÜÇ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır