kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Kan pıhtılaşması soğuk havayı sever
Yavaş yavaş soğuklara ve yağışlı havalara yaklaştığımız bu günlerde, uzmanlar bir uyarı yaptı: Bacaklardaki kan pıhtılaşmasına dikkat. Özellikle bacaklardaki kan pıhtılaşmasının kışın meydana geldiğini söyleyen Amerikalı uzmanlar, "Bacakta pıhtılaşan kan parçacıkları damarda dolaşıp kalbi tıkıyabilir. Ve bu ölüme neden olabilir" diyor ve şu uyarıyı yapıyor: "Özellikle kışın uzun seyahate çıkacak kişiler, koltuk mesafelerine çok dikkat etmeliler. Bacaklarını belirli sürelerle hareket ettirmeliler."

Kalsiyumun fazlası prostat yapıyor
ABD'de yapılan yeni bir araştırma, yüksek oranda kalsiyumun prostat kanseri riskini artırdığını ortaya koydu. ABD çapında 20 bin 885 erkek üzerinde yapılan araştırmalarda, günde 2.5 ile 5 porsiyon arasında süt ürünleri tüketenlerde prostat kanseri riskinin yüzde 34 ile 47 arasındaki bir oranda arttığı belirlendi. Yüksek oranda kalsiyum, prostat kanserinin oluşumunu engelleyen D vitamininin en etkin türünü bastırarak, risk oranını artırıyor. Araştırma raporunda, vücuttaki kalsiyum oranının kalsiyum haplarıyla artırılmasının da aynı riski doğurduğu kaydedildi.

atv haber yine zirvede
Mehmet Tezkan'ın yönetimindeki atv haber, her zaman olduğu gibi yine Türkiye ve dünyadan tüm haberlerin nabzını tutuyor. Haber Koordinatörlüğü görevini Uygar Eremektar'ın, Yayın Koordinatörlüğünü ise Korcan Karar'ın üstlendiği atv haber dairesinin ekrandaki yüzleri ise her zamanki gibi Murat Birsel ile Şebnem Sunar Küçük.

Camiden Atatürk ve cumhuriyete hakaret eden bir kişi tutuklandı
Çanakkale'de, cami hoparlöründen, cumhuriyet ve Atatürk'e hakaret eden kişi tutuklandı. Kurşunlu Camii'ne gizlice girerek, hoparlörden Cumhuriyet ve Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret eden Raşit Akgün, çevre esnafınca yakalayıp polise teslim edildi. Akgün, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İTO Başkanı Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım'ın, "Milli Güvenlik Kurulu'na (MGK), sıfat ve hizmetinden dolayı gıyabında alenen hakaret ettiği" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Yıldırım'ın katılmadığı kısa süren duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Ataköy'de işadamını evinin önünden kaçırdılar
Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanları bulunan İlhan Murat Cünbüş dün sabah Ataköy'deki evinin önünden biri silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldı. Otomobiline bineceği sırada tabanca tehdidi ile kaçırılan Cünbüş'ün bulunması için polis çevrede operasyonlar yaptı. İşadamını kaçıranların 35-40 yaşlarında olduğu belirtildi.

Tinerciler, kendilerine sarkıntılık eden arkadaşlarını öldürdü
Yedikule'de boş bir evde tiner kullanan ve şarap içen 4 kişi, kendilerine sarkıntılık ettiğini iddia ettikleri arkadaşları Serhat Poyraz'ı kıyısaya dövdü. Kavga sırasında Cemal Çetintaş eline geçirdiği bir sişeyle Poyraz'ın başına vurdu. Ağır yaralanan Poyraz olay yerinde can verirken, evden kaçan zanlılar ise polis tarafından yakalandı.

Kazım Paşa, bu kez esnaf odasına kızdı
Manisa'da yaklaşık iki ay önceANAP İl Başkanı'nı azarlayan Tuğgeneral Kazım Usta, bu kez Tuhafiyeciler Odası Başkanı Doğan Göde'yi fırçaladı. "Askerin alışveriş yapmasına izin verilmiyor" sözlerine kızan Usta, Göde'ye "Sen ne yapmak istiyorsun" diye çıkıştı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır