kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hiç konuşmayan Zahir Şah'la nasıl röportaj yaptım?


Roma muhabirimiz Yasemin Taşkın, dünya medyasının peşinde koştuğu Afganistan'ın devrik kralı Zahir Şah'la yaptığı röportajın perde arkasını anlattı.
"Bu röportaj, bıkmadan usanmadan yıllarca yapılan şahsi yatırımların ürünüdür" diyen Taşkın, İtalya'nın başkenti Roma'da yaşayan Şah'ın bu savaş durumunda dünya medyasında önce SABAH'a konuşmasını şöyle açıkladı: Devrik Kral'a ilk röportaj teklifim bundan 5 yıl önceydi. Kral'ın sağ kolu General Abdül Wali, o gün bana "Bu talebi hemen değil, ancak bir gün mutlaka gerçekleştireceğiz. 'Türk kızkardeşimize' yardım edeceğiz" dedi. General Wali ile şahsi temaslarım yıllar içinde de devam etti.

GEÇEN YIL YÜZYÜZE TANIŞTIM
Diyaloğu kaybetmemek için yıllarca sabırla, onlarla görüştüm. Ve geçtiğimiz yıl, devrik Kral'la İtalyan Dışişleri Bakanlığı'nda resmen tanıştım. Şah bana, kardeş Türkiye ile ilgili sorular sordu. Türkiye'ye selamlarını gönderdi. Şah'tan bizzat röportaj istedim. O ve General Wali, yine sabretmemi istedi. New York ve Washington'a teröristlerin düzenlediği saldırıdan bir gün sonra General Abdül Wali'yi aradım. Generalin yardımcısı Doktor Resul devreye girdi. Resul, SABAH ve İtalyan Le Repubblica'nın sorularının fakslanmasını istedi. Ve geçen haftasonu, Doktor Resul nihayet "Yanıtlar hazır. Size yazılı olarak gönderiyoruz" diye cevap gönderdi. Ve aynı gün, dev röportaj SABAH'ın birinci sayfasından baskıya girdi. General Wali dün arayarak, "Reuters röportajınızdan alıntı yapmış" diye tebrik etti. Bu tarihi röportajı bazı kesimlerin öne sürdüğü gibi İtalyan La Stampa gazetesi de yalanlamadı.

YASEMİN TAŞKIN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır