kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Uçaklar 1 ay devlet garantisiyle uçacak


Sigorta şirketleri terör ve savaş riskini gerekçe göstererek, havayolu şirketlerinin primlerini yükseltince Ulaştırma Bakanlığı son dakikada devreye girdi.
Uçakların havalanmasının tehlikeye girdiğini gören Bakanlık, ABD'deki saldırının ardından sigorta şirketlerinin iptal ettiği sigortaların savaş riski kısmının Türk tescilli havayolu taşımacıları için 1 ay süreyle devlet garantisi altına alınmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Bakanlığın yazılı açıklamasında, "Türk tescilli havayolu taşımacıları için uçak başına 50 milyon ABD dolarından arta kalan üst miktarın diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 1 ay süreyle devlet garantisi altına alınmasına ilişkin başvuru Başbakanımız tarafından onaylandı" denildi.

LİMİT 50 MİLYON DOLAR
Açıklamada, havayolu sigorta şirketleri tarafından daha önce teminat altına alınan 1 milyar dolarına kadar olan genel teminat bedeline ilişkin poliçelerden savaş riski taşıyan kısmın ABD'deki saldırının ardından iptal edildiği anımsatıldı. Açıklamada, "Poliçelerin toplam teminatları ile ilgili üst limit 50 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Geriye kalan kısmın, (uçakların büyüklüğüne göre 400 ile 950 milyon dolar arası) işletmeler tarafından karşılanması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu teminatları karşılamayan havayolu şirketlerinin 25 Eylül 2001 günü Türkiye saatiyle 03.00'den itibaren uçuşlarına izin verilmeyecek" denildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır