kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Arapça bilmeyen FBI "bomba"yı "masal" zannetti


Amerikan medyası kamikaze saldırıları önleyemeyen Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ile Federal Soruşturma Bürosu'nu (FBI) mercek altına almaya başladı.
Washington Post gazetesi dün "içten içe çürüyen" FBI'ı manşete taşıdı. CIA ve FBI'ın, 11 Eylül'deki saldırıları düzenleyen Ladin'in adamlarının Amerika'da olduğu yolunda istihbarat aldığı ancak bunları değerlendirmeyi beceremediğini öne süren gazete, "100 kişilik kara listede bulunan Halid el-Midhar ve Nawak Elhazmi, 23 Ağustos'ta ABD'ye girdi. Ancak FBI onları belirleyemedi" diye yazdı. Gazete manşet haberine şöyle devam etti:

İNTERNETE GİREMİYORLAR
FBI, 1996'dan bu yana uluslararası teröristlerin ABD'ye gelerek uçuş dersleri aldığını biliyordu. Ağustos ayında Minnesota'daki bir uçuş okulu, "Bizde yolcu uçağı uçurabilecek bir öğrenci var" diye ihbarda bulundu. 1 Eylül'de de Fransız istihbaratı, Zacarias Moussaoui adlı bu gencin terörist olduğunu açıkladı. FBI ise bu kişiyi hâlâ sorgulamıyor. FBI'ın tercümanları da Arapça jargonu bilmediği için çoğu şifreli konuşmayı çözemiyor. 1993 yılında FBI'ın eline kasetler geçti.

Teröristler, "hadduta"dan bahsediyordu. Arapça kelimenin gerçek anlamı "masal"dı. Teröristler ise kelimeyi "bomba" anlamında kullanıyordu. Sokak ağzını bilmeyen FBI yıllarca "masal" dinledi. FBI'ın 13 bin bilgisayarı da 4 ila 8 yıllık. Bilgisayarlar, yeni yazılım programlarının hiçbirini açamıyor. FBI'ın bazı ofislerinde internete girilemiyor! Çoğu FBI ajanı, önemli grafik ve fotoğrafları bilgisayarların hafızasına kaydedemiyor. FBI, sistemini değiştirmek için önümüzdeki 3 yıl için 242 milyon dolar harcayacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır