kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bıçaklar önceden yerleştirildi


TIME haber dergisi, maket bıçaklarının uçaklara kamikaze saldırılarından önce yerleştirildiğini, teröristlerin havaalanı yetkilileriyle ortak çalıştığını öne sürdü
Kamikaze saldırıyla ilgili soruşturmaların gizli bilgileriniele geçiren haftalık TIME dergisi, son sayısında 11 Eylül'de 4 yolcu uçağını kaçırıp intihar saldırısı düzenleyen teröristlerin havaalanlarında işbirlikçileri olduğunu yazdı. TIME dergisi, teröristlerin bıçak ve maket bıçaklarını yanlarında taşımadıklarını, birilerinin bu kesici aletleri uçuş öncesi uçaklara yerleştirdiğini öne sürdü. 11 Eylül günü, terörist saldırılar sonrası Federal Havacılık Dairesi'nin (FAA) emriyle indirilen yolcu uçaklarında yapılan incelemelerde de maket bıçakları bulundu. Delta Havayolları'na ait 2, ismi açıklanmayan bir başka uçakta da maket bıçağı çıktığını belirten TIME, "FAA uçuş yasağı koyunca teröristler büyük bir ihtimalle eylemlerini gerçekleştiremedi" diye yazdı.

1000 TERÖRİST VAR
TIME'a göre FBI havaalanların "derin güvenlik" bölümünde çalışanları sorgulamaya hazırlanıyor. Zan altında olan diğer kesimler de havaalanı lokanta ve mağazalarında çalışanlar, temizlikçiler ve uçaklara yemek ile yakıt servisi yapanlar...

Kamikaze soruşturmalarının bir diğer boyutunu da saygın haber dergisi Newsweek ortaya çıkardı. Dünya Ticaret Merkezi'nin ilk kulesine intihar saldırısı düzenleyen Muhammed Atta'nın Amerika genelindeki Ladin'in hücreleri arasında aracılık yaptığı ortaya çıktı.

Atta'nın geriye "Allah'la yüzleşmek için hazırlıklı olun. O ana hazır olun" diye mektup bıraktığını belirten Newsweek dergisi, Ladin'in Amerika'da en az 1000 teröristi olduğunu yazdı. Dergide kaleme alınan bir diğer makale de Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) düzenlenen bir toplantının içeriği anlatıldı. Toplantıya Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger, Newt Gingrich ve birkaç senatörle dış politika uzmanı katıldı.

"IRAK'I VURALIM"
Hepsi, Afganistan'a girildikten sonra Irak'a saldırılmasını istiyordu. Pentagon'daki bu toplantıda çıkan karar Dışişleri Bakanı Colin Powell'a iletildi. Ancak Powell, planın askıya alınmasını istedi. Çünkü ona göre, Bağdat'ı bu durumda vurmak yüzlerce masum Iraklı'nın ölümüne neden olabilirdi. Newsweek'e göre plan bu nedenle askıya alındı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır