kapat
25.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'in adamları kuzey Irak'ta


New York Times gazetesi başyazarı William Safire, Irak diktatörü Saddam'ın emriyle Suudi terörist Ladin'in 400 adamını Kuzey Irak'a sızdığını öne sürdü. Saddam'ın amacı huzursuzluk çıkartıp bölgeyi yeniden ele geçirmek
El Kaide'nin adamları, üzerinde Katyuşa roketleri olan Toyota ciplerle geziyor. Irak diktatörü emrediyor, onlar da Kürt aydınlarını öldürüyor

Dışişleri Bakanı Colin Powell, dün Usame bin Ladin'in El Kaide örgütüyle Irak lideri Saddam Hüseyin arasında bir bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını açıkladı. Ancak şu ana kadar Dışişleri Bakanımız, Ladin'in Afganistan'daki örgütüyle, Bağdat'ta acılarımıza kahkaha atan, Amerika'dan nefret eden "kişi" arasında bir bağlantı bulamadıklarını söyledi. Powell, Irak'ın Ladin'i finanse ettiğine dair herhangi bir kanıt açıklamak istemiyor. Çünkü bu, Arap ülkesinde büyük bir çalkantı olmasına neden olacaktır...

TOYOTA CİPLERİ VE ROKETLERİ VAR
Kürt kaynaklarım bana, (ki onları dinleyecek herkese) Irak diktatörünün, El Kaide'nin mollalarıyla, kendilerine Jund el İslam (İslam'ın Askerleri) adını veren teröristlere mali ve silah yardımı yaptığını anlattı. Amaçları, bağımsız Kürdistan'ı kurmak isteyen liderleri öldürmek, Birleşmiş Milletler'in yardımlarını sabote etmek ve Müslümanlar'ın bulunduğu bu bölgede dini inançları kamçılamak...

Saddam bu yolla son 10 yıldan bu yana ayrı kaldığı, uçuşa yasak bölgesini yeniden ele geçirmek istiyor... Süleymaniye'de yaşayan ve cep telefonundan ulaştığım bir Kürt kaynağım bana, 400 kadar Arap Afgan'ın Saddam'ın gizli servis örgütü Muhaberat'ın yardımıyla bölgeye sızdığını açıkladı. Katyuşa roketlerinin bulunduğu Toyota Land Cruiser tipi ciplerle geldiler bölgeye. Gelir gelmez de Kuran tefsiri yapmak isteyen bir alimi öldürdüler.

BARZANİ-TALABANİ GÜÇ BİRLEŞTİRDİ
Saddam'ın isteklerini yerine getiren bu radikallerin bölgede oluşturduğu tehdit yüzünden, bölgedeki 2 demokratik kanat güç birleştirdi. Amerikan uçakları tarafından korunan 75 bin Kürt savaşçının başında Mesud Barzani ile Celal Talabani bulunuyor. Bu kişiler, ne Arap ne de Türk düşmanı teröristlerdir... Bunlar, kadın ve yenilikçileri aşağılayan dinci radikallerden de değiller. Aksine, hoşgörü uzun zamandan bu yana Kuzey Irak'ta yerine getirilen İslam inancına damgasını vurmuştur.

Bölgedeki Kürtler, Bağdat'taki arkadaşlarından, bir hava saldırısı bekleyen Saddam'ın gizli servis binalarını boşalttığını öğrendi. Talabani ile Barzani şimdi de Saddam'ın Kuzey Irak'taki 'adamlarını' teşhis ediyor. Ardından onları tecrit edecekler.

Washington'dan Afgan teröristlere ne zaman saldırmaları gerektiği konusunda da talimat bekliyorlar. Bağdat'a ortak bir saldırı düzenlemeyi de iple çekiyorlar.

HEMEN HAREKETE GEÇMEK GEREK
Terörİst bir ulustan gelebilecek büyük bir biyolojik ve nükleer savaşın tehlikelerini anlayabiliyor muyuz?

İntihar bombacıları binlerce insanı öldürebileceklerini kanıtladı. Belki Afgan, Türk ve Kürtler'den oluşan birliklerin desteğiyle komandolarımız, radikallerin hücrelerini basacak, kamplarını yok edecek ve mağalarını bombalayacak. Ancak gizli laboratuvarlarda ve yeraltındaki nükleer merkezlerde çalışan Iraklı bilimadamları, güç delisi Saddam'ın milyonlarca insanı öldürmesine yardımcı olabilir.

Powell, Başkan Bush'un "ileriki etaplarda neler yapılacağını henüz düşünmediğini" açıkladı. Şimdi zaman, terörizmin patronlarının patronu olan kişiyi (Ladin) nasıl yeneceğimiz üzerinde çalışma zamanı... Aksi takdirde hazırlanması düşünülen "ileriki etap" için çok geç olabilir.

WILLIAM SAFIRE

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır