kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SELAHATTİN DUMAN(sduman@sabah.com.tr )

Bir tasarım, bir gazetecilik başarısı!

Araştırmacı gazeteci olduğumuz için dünkü yazıda tasvirini yaptığımız kıyafetin fotoğrafını sunamamış olmak beni dilhun etmişti.. Yemedim içmedim, bir Alem dergisi tedariklenip fotoğrafı buldum..

İşte modacı arkadaşım Neslihan Yargıcı'nın kendi tasarımı olan ve içinden doğal gaz boru hattı geçen kıyafeti..

Büstiyer ile poturu birleştirerek "Doğu-Batı" sentezini yakalayan kıyafetin çarpıcılığını bizzat göstermek istedim..

Fotoğrafta görüldüğü gibi, kıyafetin çarpıcılığına elin gavur animatörü dahi yürekten vurulmuş.. Adam o sebepten elini tuttuğu modacımızın önünde saygıyla eğiliyor..

Tasarımın şıklığı bir yana, yaptığı göndermeler açısından da büyük zenginlikler taşıyor.. Örneğin daracık taytlar, strech kıyafetler giyenlere anlamlı mesajlar veriyor..

Neslihan'ın bu kıyafetine bu açıdan bakarsak "Yeni yetişen kızlar saymıyor anasını.. Dar eder fistanını, gösterir memesini.." tarifine giren gençlere alternatif olduğunu görürüz..

Annelere sesleniyorum..

Daracık taytlarla, strech kıyafetlerle gezen kızlarına bu elbiseyi önerebilirler.. Böylece elin oğlu kapının önüne çöküp; bir elinde bira, diğer elinde cıgara;

- "Evlerinin önü hamburger büfesi, yarim strech giymiş görünür küfesi.." diye manidar türküler yakamaz..

***
Yeri gelmişken yaratıcılıkta Neslihan'dan geri kalmayan bir modacımızdan daha söz edeyim.. Dergiyi karıştırırken fotoğrafını gördüm.. O da kendi tasarımı olan siyah bir şalvar giymiş..

Demek ki modacılar bu yıl milleti Taliban askeri gibi şalvarla gezdirecek..

Her neyse! Lakin Dilara Hanım, olaya hava katamamış.. Bir kere şalvarın ayak bileğine doğru incelmesi lazım.. O bol tutmuş.. Bol tuttuğu için de altındaki şalvar mı etek mi anlaşılmıyor.. Giydiği şey tersine duran asma kabağının çiçeği gibi duruyor..

***
Eeee! Herkes tahta kaşık yapar ama sapını ortaya denk getiremez.. Üstelik poturun altına giydiği ayakkabının kıvamını da tutturamamış.. Tam dört parmak kalınlığında taban lastiği var.. Zorlasanız da yokuş yukarı çekmez..

Ondan biraz daha ince tabanlısını; başbakanımız, dürüstümüz Bülent Bey'in ayağında görmüştüm ancak mevsim kıştı..

Şimdi yaz ortasında verilen bir bahçe partisinde bu ayakkabıları giyersen olmaz.. Diyelim ki giydin.. Eline de kadehini aldıktan sonra bir köşeye çekilip kısmetini beklemeye başladın..

Ayağındaki o ayakkabı ile kimse senin bir modacı olduğunu anlamaz.. Zirai kredi borcundan dolayı haciz konmuş bir traktör zanneder..

Bu bakımdan aşırılığa kaçmayan arkadaşım modacı Neslihan'ı bir kez daha kutluyorum.. O kıyafeti giydiği fotoğrafa ne zaman baksam ağlamak istiyorum..

"Modacılıkta meşhursun, dama çıkma üşürsün!"

Kültür bakanımız uyumasın, bu güzel kıyafeti vesile edip Türkiye'nin tanıtımı için kısa metrajlı bir film hazırlasın.. Hatta belki bir klip.. Fotoğraftaki animatör ile Neslihan bu klipte elele tutuşup yürüsünler.. "Modacılıkta meşhursun.. Dama çıkma üşürsün.. Bir de çirkin huyun var.. Elele tutuşursun.." türküsünü de görüntüye bindirsinler..

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır