kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aslan bunu haketmedi!


Galibiyet, G.Saray'a 2. tur kapısını açıyordu. Hollanda ekibi iki golle öne geçti ama Ümit Karan 68'de umutları tekrar yeşertti
Ele geçirdiğimiz fırsatları kullansak, kazanmak işten bile değildi, olmadı. 8 yıldır dışarda kaybeden Cimbom, geleneği bozmadı

Şampiyonlar Ligi'nde bir deplasman daha gelip G.Saray'ın kapısını çalmıştı. Bugüne kadar tur maçlarında deplasmanda başarılı olan sarı-kırmızılılar, son 8 yıldır puan maçlarında yurt dışından hep eli boş dönüyordu. Maalesef yine öyle oldu: 1-3.

G.Saray maça iyi başladı. Ama sol kanat aksıyordu. Hakan, bir türlü Rommedahl'a çare olamıyordu. Savunmada aksayan sol kanat, hücumda en etkili bölgeydi. Hasan, mükemmele yakın oynuyordu.

5. dakikada Hasan, topu kaptı, Vogel'in belini kırdı. Ortasında Sergen'in şutu Addo'ya çarparken G.Saray, mutlak golden oluyordu.

Bundan sonra Rommedahl fırtınasını izledik. Sağdan getirdi, hep Hakan'ı geçti ama Bruggink ve Kezman, kale ağzında beceriksizdi.

28'de Rommedahl, sağdan Hakan'ı yine geçti ortasında Bruggink ön direkte topu auta yolladı.

Emre-Capone uyudu
29'da G.Saray, bu atağa hemen karşılık verdi. Hasan'ın pasında ön direkte bu kez dışarı atan Sergen'di.

38'de Rommedahl'ın pasında Bruggink topun üstünden atladı. Emre ıskaladı. Capone uyudu. Kezman, topu Bruggink'in önüne yuvarladı. Onun klas vuruşu ağlara giderken G.Saray, yine deplasmanda yenik duruma düşüyordu: 0-1.

Ümit, ofsayttan çıkamıyor, Hakan, Rommedahl'ı durduramıyordu. Ama Hasan ve Sergen bu 2 futbolcuya nazire yaparcasına mükemmele yakın oynuyorlardı.

2. yarı Ümit'in kaçırdığı golle başladı. Ama öyle böyle değil, kaçırdığı inanılmaz bir goldü. Sergen'in pasıyla Ümit, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu üst ağlarda kalırken Gelredome'daki Türk taraftarlar saç-baş yoluyordu.

Ne gereksiz faul!
4 dakika sonra Capone, arkası dönük Ramzi'ye gereksiz faul yaptı. Van Bommel'in ortasında G.Saray defansı adam paylaşımını iyi yapamayınca Faber, kaleye 2 metre mesafeden kafayla skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarının yıldızlarından Sergen, 2. yarıda bir kez gözüktü. Onda da 68. dakikada Ümit'e nefis bir asist yaptı. Karan'ın sağ çaprazdan vuruşu, defansa çarpıp ağlara giderken, golcü 6. resmi maçında 6. golünü atarken rekora doğru ilerliyordu.q Son 20 dakikada G.Saray, Hasan, Ümit, Ergün ve Arif'le rakip kaleyi defalarca yokladı. Gerek yanlış seçimler ve gerekse panik, beraberlik golünün gelmesini engelledi.

Uzatmalarda da Emre'nin kaptırdığı topla başlayan PSV atağında Kezman 3. kez G.Saray ağlarını havalandırırken sarı-kırmızılılar, bir Şampiyonlar Ligi deplasmanından daha boynu bükük dönüyordu.

Karaborsa 10'a katladı
PSV Eindhoven'in yalnızca 1500 bilet ayırdığı G.Saraylı taraftarlar ve gurbetçiler karaborsacıların yüzünü güldürdü. Sadece 25 milyon lira olan karşılaşmanın biletleri karaborsada 250 ile 300 milyon arasında alıcı buldu. Bazı gurbetçiler 50 ile 80 bilet alıp, dışarda sattı

UEFA'nın dediği oldu
Karşılaşmadan iki saat önce başlayan fırtına ve yoğun yağış ısıyı düşürdü. Bu nedenle PSV Eindhovenli yöneticiler, Gelredome Stadı'nın üstünün kapanmasını istediler. Ancak UEFA yetkilileri bu isteği geri çevirerek, stadın üstünün kapatılmasına izin vermediler.

Bülent Nantes'ta yok
G.Saray Kaptanı Bülent, Şampiyonlar Ligi'nde 3. sarı kartını dün gece görünce cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu, gelecek hafta Nantes deplasmanında forma giyemeyecek. Bülent ön eleme turlarında 2-0'lık Vıllaznia ve 2-1'lik Levski maçlarında sarı kart görmüştü.

Saygı duruşu ıslıklandı
ABD'de meydana gelen terörist saldırıda hayatını kaybedenler için dün UEFA kararıyla staddaki bayraklar yarıya indirildi. Maçtan önce de yapılan 1 dakikalık saygı duruşu sırasında ise, sarı-kırmızılı tribünlerinden yükselen ıslık sesleri büyük tepki topladı.

Yöneticiler zor yetişti
G.Saraylı yöneticiler, Arnhem'deki karşılaşmaya az daha geç kalıyorlardı. Amsterdam'da kalan yöneticiler, akşam saatlerinde Arnhem'e gitmek üzere yola çıktılar. Ancak yoğun yağmur ve aşırı trafik yüzünden 100 kilometrelik yol tıkanınca yöneticiler maça ucu ucuna yetişti. Maçın ardından yönetici Abdülkadir Albayrak, "3-1'lik yenilgi sürpriz oldu. Ama bu çocuklara güveniyoruz. G.Saray bu gruptan çıkar. Şimdi F.Bahçe maçına bakıyoruz" diye konuştu.

Gökmen ÖZDEMİR

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır