kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ayasofya'ya ışık piramidi kurulacak


Tarihi mekanın kubbesine asılacak kumaş üzerinde ışık gösterileri gerçekleştirilecek
Berlin Protestan Kilisesi, İstanbul ve Berlin'nin kardeşliği ve iki ülke halkının dostluğunu simgelemek amacıyla Ayasofya Müzesi'nde ışık gösterileri yapmaya imkan veren "ışık pirami" kurmak için Kültür Bakanlığı'na başvurdu.

TALEP İNCELENİYOR
Bunun üzerine Kültür Bakanlığı Ayasofya'nın kubbesindeki kurşunların yeni yapılmış olması ve kubbe ortasında altın kaplama varak alem bulunması nedeniyle, piramidin 1500 yıllık anıt esere asılmasının uygun olup olmadığını incelemeye aldı. Bakanlığa bağlı Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, ışık piramidinin nasıl kurulacağı ve teknik özellikleri konusunda Protestan Kilisesi yetkilileriyle görüşmelere başladı. Bakanlığın izin vermesi halinde Berlin'deki Dom Katedrali'nde de benzeri bulunan ışık piramidinin kurulma çalışmalarına başlanacak. Işık piramidi 60 kilo ağırlığında, 1748 metrekarelik beyaz kumaştan hazırlanacak.

Özel tasarımcılar tarafından dikilecek piramit şeklindeki kumaş, Ayasofya'nın 23 metre yüksekliğindeki kubbesini içeriden örtecek şekilde yerleştirilecek. Ekim ayı sonunda kurulması planlanan ışık piramidinde "kardeşlik" temalı ışık gösterileri yapılacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır