kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Metro depremi


Aksaray'da altında metro çalışması yapılan 2 bina çöktü. 2 kişi öldü 26 kişi yaralandı. Enkaz altındaki 4 kişinin ise hayatından ümit kesildi
İstanbul Metrosu'nun Aksaray'daki tünel inşaatında yaşanan toprak kayması felakete dönüştü. Tünel inşaatının tam üstünde bulunan Namık Kemal Mahallesi Küçüklanga Sokak'taki Çınar Pansiyon ve bitişiğindeki 2 katlı bina önceki gece saat 04.40 sıralarında sarsılmaya başladı. Çatırtıları duyan ve deprem olduğunu sanan pansiyon sahibi Ali Çınar, müşterilerini uyandırdı. Dehşet içinde yataklarından fırlayan 40 kişiden bir kısmı, yalınayak ve yarı çıplak sokağa fırladı.

7 BİNA YAN YATTI
Birkaç saniye içinde, 2 katlı pansiyon ve bitişiğindeki ev büyük bir gürültüyle çöktü. Olayın duyulmasıyla birlikte itfaiye, Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri olay yerine ulaştı. Hemen çalışmalara başlayan ekipler, enkaz altından 26 kişiyi çıkarmayı başardı. Yaralılar Haseki ve Cerrahpaşa Hastaneleri'nde tedavi altına alındı. Bu sırada bir çökme daha yaşandı ve 7 bina yan yattı. Ekipler yıkılma tehlikesi geçiren binalara destek ayaklar koydular.

TRENLERE HIZ SINIRI
Ardından polisin uyarısıyla, saat 05.45 ve 05.55'te Sirkeci'den Halkalı'ya hareket edecek 2 banliyö treninin seferi herhangi bir titreşim oluşturmaması için iptal edildi. Olay yerine giden DDY mühendisleri tren rayları ile olay yeri arasında 250 metre mesafe bulunduğu belirterek, 30 kilometre hızı geçmemek şartıyla seferlerin başlatılmasını kararlaştırdı.

VALİ OLAY YERİNE GELDİ
Akşam saatlerine kadar sürdürülen kazı çalışmalarında "Erzurumlu Ayhan" olarak tanınan bir kişi ile Ali Rıza adlı İranlı'nın cesedi bulundu. Kurtarma ekipleri enkaz altında halen 4 kişinin bulunduğunu belirtiyor. Bunlardan 2'sinin Macar bir anne-kız, diğerlerinin İranlı olduğu tahmin ediliyor. Hâlâ ulaşılamayan bu 4 kişinin yaşamlarından ümit kesildi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Erol Çakır da olayı araştıracaklarını söyledi.

'Çatlakları sıvayın bir şey olmaz' dediler
Deprem olduğunu sanıp müşterilerini uyandırarak faciayı önleyen pansiyon sahibi Ali Çınar; olayın şokunu atlattıktan sonra yaptığı açıklamada, metro inşaatının başlaması ve evlerinin altının oyulmasından sonra apartmanda büyük çatlakların meydana geldiğini, bunu belediyeye bildirdiklerini ancak belediyenin kendilerine bir şey olmayacağını söylediğini savundu. Kontrole gelen mühendislerin binadaki çatlaklara baktıktan sonra "Bunları sıvayın. Bina sağlam" dediklerini kaydeden Çınar, "Gideni nasıl geri getirecekler" dedi.

GÜRTUNA: ARAŞTIRACAĞIZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna göçüğün meydana geldiği bölgede tünel kazı çalışmalarının tamamlandığını öne sürerek üniversitelerin ve görevli maden mühendislerinin incelemesi sonucunda olayın sebebinin anlaşılacağını kaydetti. Gürtuna, "Aldığımız bilgilere göre zemin yumuşak, binaların yapıları da çok zayıfmış. Bizden kaynaklanan bir hata varsa sorumluluklarımız içinde vatandaşın mağduriyetini gideririz" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, ise "Burada bir ihmal var. Gerekli sıklıkta zemin etüd çalışması yapılmış olsaydı göçük önlenebilirdi" diye konuştu.

ALİ BALCIĞ ÖZER KILIÇ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır