kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tetikçi Çelik şaşırttı


Tufan Mengi'nin tetikçisi olduğu iddia eden Yılmaz Çelik, Mengi'nin ihaleleri Albayraklar A.Ş.'nin alması için katılan firmaları kendisi aracılığıyla tehdit ettiğini söyledi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Albayraklar Şirketler Grubu'na verilen ihalelerle ilgili olarak düzenlenen Temiz Şehir Operasyonu'nda gözaltına alınan Tufan Mengi'nin ''Tetikçisi'' olduğunu iddia eden Yılmaz Çelik, dün kendi isteğiyle geldiği İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nda "tanık" sıfatıyla ifade verdi. Çelik DGM çıkışında gözaltına alındı.

DERİN DEVLETİN ADAMI
Çelik, İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Abdülaziz Özatlan'a verdiği ifadesinde, "Mengi, ihalelere katılmak isteyen kişileri benimle korkutuyordu. Beni 'derin devletin adamı' olarak tanıtıp korkutuyordu, böylece bu kişilerin ihalelerden çekilmesini sağlıyordu" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ihale duyurularının önce Tufan Mengi'ye geldiğini iddia eden Çelik, ihalenin onun uygun gördüğü kişilere kaldığını söyledi.

Tufan Mengi'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanı olduğunu da anlatan Yılmaz Çelik, aralarının bozulması üzerine Mengi'nin kendisinden Erdoğan'ı vurmasını istediğini ancak bu planın gerçekleşmediğini iddia etti. Mengi için beş yıl boyunca çalıştığını belirten Çelik, "Bu süre içinde onun için çalışıp kurşun sıktım. Mengi, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın özel danışmanıdır. Araları bozulunca benden Erdoğan'ı vurmamı istedi. Sonra da plan değişti" dedi. Fatih Saraç'ın evini kurşunladığını ve gözü korkan Saraç'ın kendisine 6 milyar lira verdiğini de söyleyen Yılmaz Çelik, "Bu olayın ardından tutuklanarak Sivas'taki Kangal Cezaevi'ne gönderildim. Tufan Mengi, cezaevinde kaldığım süre boyunca baktı. Cezaevinde çok lüks imkanlara sahiptim. Cezaevinden sabah çıkar, akşam dönerdim" diye konuştu. Çelik, Mengi ve avukatlarının gözaltına başladığında kendisine ortadan kaybolması için 10 milyar lira teklif ettiğini de iddia etti. Çelik, ifadesinde "50 milyar lira istedim vermedi. Oysa onun yıllarca tetikçiliğini yaptım" dedi. Çelik, DGM'den çıkışında İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nce gözaltına alındı.

Albayraklar ortaya çıktı
Temiz Şehir soruşturmasında adları geçen Ahmet ve Nuri Albayrak, İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi. Albayraklar'ın ifadesini, soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Abdülaziz Özatlan aldı.Yaklaşık 2 saat süren ifade verme işleminin ardından DGM'den ayrılırken "İftiralara cevap verdik" diyen Ahmet Albayrak, savcılık ifadelerinde haklarındaki suçlamaların doğru olmadığını söylediklerini bildirdi.

Veli SARIBOĞA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır