kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İncirlik'i vuracaklar


FBI, Detroit'te Ladin'in adamlarından birinin evine düzenlediği baskında İncirlik Hava Üssü'yle Ürdün'deki Alia Havaalanı'nın çizimlerini ele geçirdi
Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Suudi terörist Usame bin Ladin'in Amerika'da faaliyet gösteren şebekesinin planlarını ele geçirmeye başladı. 200 kişilik bir "arananlar listesi" çıkartan FBI, özellikle Michigan eyaletine bağlı Detroit kentinde yaşadığı belirlenen Nebil el-Marabh adlı bir kişi üzerinde odaklandı. FBI, el-Marabh'ın evinde 3 Arap asıllı gencin kaldığını tespit etti. Posta kutusunda "el-Marabh" yazmasına rağmen 3 Arap genç, bu kişiyi tanımadıklarını ileri sürdü. Evde yapılan aramada ise üzerlerinde "Türkiye'deki Amerikan Üssü", "Amerika Dışişleri Bakanı" ve "Alia Havaalanı (Ürdün)" yazan çeşitli dosyalar çıktı. Dosyalarda İncirlik Hava Üssü ve Alia Havaalanı'yla ilgili çizimler de bulundu.

El-Marabh'ın Temmuz 2000'de evden ayrıldığını belirleyen FBI, konuyla ilgili detay vermekten kaçındı. 3 Arap genç ise gözaltına alındı. New York Times gazetesi de İncirlik ile Alia Havaalanı'nın bir sonraki hedef olabileceği üzerinde durdu.

CIA: 30 EYLEM DAHA YAPILACAK
Avrupa basını ise Ladin'in Avrupa ya da Ortadoğu'da yakında bir saldırıya geçeceğini öne sürdü. Alman B.Z. gazetesine göre, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) kısa bir süre önce Alman istihbarat teşkilatı BND'ye bir rapor gönderdi. Bu rapora göre, ABD'deki 11 Eylül saldırıları büyük bir operasyonun yalnızca başlangıcıydı. 30 saldırı planı daha hazırlayan Usame bin Ladin, Avrupa başkentlerinin bazılarında eylem yapmaya hazırlanıyor. CIA'nın uyarısı üzerine Alman hükümeti de ülkesinde sürdürdüğü terörist avı için 6 milyon dolarlık bir bütçe ayırma kararı aldı.

İKİNCİ SALDIRI 22 EYLÜL'DE
İngiliz The Times gazetesi de Afgan dağlarında gizlenen Ladin'in 22 Eylül'de bir kez daha vuracağını yazdı. FBI'dan sızan bilgilere göre, bu saldırı yine Amerika'ya düzenlenecek. Ancak teröristlerin vuruş tarihi için niye 22 Eylül'ü seçtiği konusunda açıklama yapılmadı. FBI yetkilileri, iddianın doğruluk payı "olabileceğini" ifade etti ve güvenlik önlemlerinin artırıldığına dikkat çekti.

SON HEDEF: NATO TARİH: 1 EKİM
Almanlar'ın haftalık haber dergisi Stern de, Alman Kriminal Polis Dairesi'nin raporunu kaynak gösterip, "NATO merkezi 1 Ekim'de vurulacak" diye yazdı. İddiaya göre, Almanya'da kimlikleri belirlenemeyen bir grup Arap teröristi, Eylül başından bu yana bu saldırı için hazırlanıyor. Brüksel'deki NATO merkezi de asgari düzeyde "Alfa" alarmına geçti. Bina giriş ve çıkışında kontroller sıklaştırıldı.

İTFAİYE ARACIYLA KAMİKAZE UYARISI
Kamikaze saldırılarıyla ilgili soruşturmayı 7 bin ajanla sürdüren Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Ulusal İtfaiye Birliği'ne bir uyarı gönderdi. FBI, teröristlerin itfaiye ve acil durum araçları çalabilecekleri ve bunlarla federal binalara saldırabileceklerini öne sürdü. İtfaiye teşkilatlarından da araçları çalınması durumunda acilen FBI'a haber verilmesi istendi. FBI'ın uyarısı hemen yerel itfaiye bürolarına fakslandı. Ancak çok geçmeden FBI'dan ikinci bir açıklama geldi. CNN Televizyonu'na göre, Örgüt, bu mesajın yayınlanmasının bir hata olduğunu kabul etti. Ancak yine de tedbirli olmak gerektiğinin altını çizdi.

İngiltere, Ladin'in 14 adamını arıyor
FBI'IN Amerika genelinde sürdürdüğü terörist avı İngiltere'ye sıçradı. İntihar saldırıları düzenlenmesinden endişelenen İngiliz yetkililer, Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin'in 14 adamını arıyor. Bu 14 kişinin ABD'deki saldırılar ve düzenleyenler hakkında bilgi sahibi olduğu sanılıyor. Polis, İslami Cihad ve Cezayirli Silahlı İslami Grup örgütlerinin İngiltere'yi üs olarak kullandığını tahmin ediyor. Bu iki örgütün Ladin'i destekleyip intihar saldırıları düzenleyebileceği belirtiliyor. FBI yetkilileri, Almanya, Mısır ve Ürdün'de de aramalar yapıldığını açıkladı.

Teröristler 2 uçak daha kaçıracaktı
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 11 Eylül'de toplam 6 yolcu uçağına kaçırma girişiminde bulunuldu. 4 uçağın kaçırılıp eylemlerde kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Newark-Los Angeles ile Newark-San Antonio seferlerini yapan American Airlines'a ait uçaklar da kaçırılacaktı. Şimdi bu uçakların yolcu listelerini inceliyoruz" denildi. Yetkililer de Newark-Los Angeles seferini yapan uçağın "teknik arızalar" yüzünden seferini ertelediğini, bu sayede tehlikeyi atlattığını bildirdi. 12 Eylül günü de United Airlines'e ait bir uçağı kaçırması ihtimali üzerine 2 kişi gözaltına alındı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır