kapat
20.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

ABD'lileri tabutlarla evine yollayacağız


Usame Bin Ladin, Esquire muhabiri John Miller'a hırsız ve terörist olarak nitelendirdiği ABD'nin saldırılarına, saldırıyla karşılık vereceğini söylemişti
ABD'de düzenlenen intihar saldırılarının ardından Amerikan hükümetinin olayın bir numaralı zanlısı olarak ilân ettiği Suudi asıllı terörist Usame Bin Ladin'le son röportajlardan birini, 2 yıl önce ABD Esquire dergisinin muhabiri John Miller yapmıştı. Miller'ın, halen güncel ögeler içeren röportajına, Esquire Dergisi'nin Türkiye edisyonu, Ekim sayısında yeniden yer verildi. İşte çarpıcı röportajdan önemli bölümler...

ŞOV BAŞLIYOR
Bİn Ladin, etrafındaki yedi korumayla beraber silah sesleri arasında hızla yürümeye başladı. Korumaların her birinin elinde bir AK-47 vardı.

Basit beyaz türbanı ve uzun siyah sakalıyla grubun ortasında duran Bin Ladin, aralarında en uzun boylu olanıydı. Yumuşak ve biraz yüksek tonlu sesi, konuştuğu zaman iyi nasihatlar veren yaşlı bir adamınki gibiydi. Kıyafetleri sanki karmaşık durumunu yansıtıyordu. Üzerinde, rütbeleri olmayan askeri bir arazi ceketi vardı. Ceketin üzerine altın rengi bir şal atmış ve askeri ceketin altına da benimki gibi geleneksel kıyafeti giymişti. Usame Bin Ladin sıkı el sıkışıyordu.

NEDEN SAVAŞIYOR?
Suudİ Arabistan'ın güçlü ve zengin bir ailesine mensup Ladin'e neden Afganistan'da hendeklerde yaşayıp, Ruslara karşı ön saflarda savaştığını sordum. "Eğer kişi İslam'ı anlamıyorsa, bunu anlayabilmesi çok zordur" diye cevaplayarak bana sabırla İslam'ın bu konudaki yaklaşımını anlatmaya çalıştı.

Bin Ladin'e bir ABD saldırısında yakalanmaktan endişe duyup duymadığını sorduğumda ise konuyu hemen değiştirdi ve ABD'den nefret etmesinin sebeplerini anlatmaya başladı. "ABD'li kendini herkese zorla kabul ettirmeye çalışıyor. ABDliler'e ve Yahudiler'e karşı, kutsal kitapta belirtildiği gibi üstünlüğümüzün farkındayız: Kıyamet günü, Müslümanlar'ın Yahudiler'le savaştığı güne kadar gelmeyecek ki! Yahudiler ağaçların, taşların arkasına saklanacak ve ağaçlarla taşlar konuşup 'Müslüman, arkamda bir Yahudi var. Gel ve onu öldür' diyecek."

Bin Ladin için öncelikli hedef ABD ordusunu İslamiyet için kutsal sayılan Suudi Arabistan topraklarından çıkartmaktı. "ABD'liler gidişlerini geciktirdikleri her gün yeni cesetlerle karşılaşacak. Devlet tarafından istenip istenmemesi önemli değil. Gençlerimiz sizi tahta kutular ve tabutlarla gönderdiği zaman ayrılacaksınız. Bunların içinde ABD'li asker ve sivillerin de cesetleri olacak."

HIRSIZ AMERİKA
Bİn Ladin sesini hiç yükseltmiyordu. "Müslümanlar ve Filistinliler'le ilgili durumunuz son derece utanç verici. Tabii eğer ABD'de utanma duygusu kaldıysa. Dünyadaki en büyük hırsızların ve teröristlerin ABD'liler olduğuna inanıyoruz. Bu saldırıları da en iyi şekilde önlemenin yolu aynı şekilde karşılık vermektir. ABDliler'in başımıza ödül koymuş olması veya bizimle ilgili düşünceleri bizi etkilemiyor. Müslüman olarak kaderimizin önceden çizildiğine inanırız."

SİVİLLER NE OLACAK

Ya siviller?
"Askeri üniforma giyenler veya siviller arasında ayrım yapmıyoruz. Verilen fetvada bunların tümü hedef. ABD tarihi, askerler ve siviller arasında hiçbir ayrım yapmamıştır; hatta kadınlar ve çocuklar arasında da. Nagazaki'ye karşı bombaları kullananlar onlardı. Bu bombalar çocuklar ve askerler arasında bir ayrım yapabildi mi? ABD'nin tüm insanları ortadan kaldırmasını engelleyecek bir dini yok."

Bin Ladin, terörizm denen şeyin ABD halkının ilgisini çekebilecek kadar gürültü çıkartabilmek olduğuna inanıyor. Amacıysa, ABDliler'in, İsrail'e verilen desteğin, dökülen kanlara değip değmediğini düşünmesini sağlamak. Yumuşak bir sesle, "Bu sebeple ABD'li annelere ve asker annelerine kendi hayatlarını ve çocuklarının hayatlarını önemsiyorlarsa, Yahudiler yerine kendi çıkarlarını gözetecek daha milliyetçi bir hükümet bulmalarını öneriyoruz. Zorbalıkların devam etmesi, ABD'ye kavga getirecek.

ABD'YE MESAJ
Benİm Amerikan halkına vereceğim mesaj işte bu: Kendi değerlerine sahip çıkacak ve başkalarının toprağına ve onuruna saldırmayacak ciddi ve daha doğru hükümetler aramaları. ABD gazetecilerine ise, neden bunları yaptığımızı sorgulamak yerine kendi hükümetlerine dönerek bizi kendimizi korumaya iten ne gibi sebepler oluşturulduğunu sormalarını söylüyorum." Son olarak kameraya dönüp, "İnsanları ışığa yöneltmek bizim görevimizdir" dedi. Görüşme bitti...

500 KİŞİ SAVAŞ YEMİNİ ETTİ

Ladin dört nala dağlara kaçtı
İngiliz The Guardian gazetesi Ladin'in, eşleri ve çocuklarıyla birlikte atla dağlara kaçtığını yazdı. Gazetenin Pakistanlı yetkililere dayandırarak verdiği haberde, Ladin'in geçen Pazartesi, akrabalarının yanısıra yakın adamlarını da alarak 500 kişilik bir ekiple dağlara kaçtığı belirtiliyor. Ladin'in yanına aldığı adamlarına "Tek bir kişi kalana kadar savaşmaya devam edeceğiz" yemini ettirdiği belirtildi.

ABD, Ladin'in kuzen ve yeğenlerine "Ülkeyi bir an önce terk edin" talimatı verdi. Aile büyükleri Boston'da okuyan kuzen ve yeğenlerin Suudi Arabistan'a dönmelerine karar verdi. Ailenin Charlestown ve Cambridge'de yaşayan diğer üyelerinin de Suudi Arabistan'a gitmek için hazırlık yaptıkları bildirildi. FBI, harıl harıl Ladin ailesinin diğer üyelerini arıyor.

UÇAK SATIN ALACAKLARDI

Adamları Türk kılığına girdi
Romanya Gizli Servisi, kendilerini Türk işadamı olarak tanıtan Ladin'in birkaç adamının 10 adet uçağı satın almasının son anda engellendiğini açıkladı. Çelişkili ifadeler vermeleri üzerine adamları incelemeye aldıklarını söyleyen gizli servis yetkilileri araştırmalarının sonunda, bu kişilerin Afgan olduğunu ve Türkiye ile hiçbir bağlantıları bulunmadığını ortaya çıkardı. Uçakların Ladin tarafından satın alınma ihtimali konusunda hükümeti uyaran gizli servisin eski başkanı Ioana Dornescu "Bizi kuşkulandıran sıradan insanların 10 adet uçak siparişi vermesi. Kimse kişisel birşey için bu kadar para dökmez" diye konuştu. Bu istihbarat sayesinde Ladin'in adamlarının aralarında Tupolev 154 ve Antonov'un da bulunduğu uçakları alması son anda engellenmiş oldu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır