kapat
02.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gerekli şeyler


ARİF'İN TAKVİMİ
* 3 Eylül Pazartesi: İlk mizah dergisi 'Kalem' yayınlandı (1908).

* 4 Eylül Salı: Yazar Turan Dursun öldürüldü (1990).

* 5 Eylül Çarşamba: Ankara'da Halk Bankası kuruldu (1938).

* 6 Eylül Perşembe: Besteci Melih Kibar doğdu (1951).

* 7 Eylül Cuma: Sinema yönetmeni Elia Kazan doğdu (1909).

* 8 Eylül Cumartesi: Oyuncu Müşfik Kenter doğdu (1932).

* 9 Eylül Pazar: Kapitülasyonlar kaldırıldı (1914).

Haftanın alıntısı
Yıldız Sertel 'Ardımdaki Yıllar' adlı kitabında babası, eski Tan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Sertel'in sürgün yıllarında ne kadar çok acı çektiğini anlatıyor. Tülay German ise 'Düşmemiş Bir Uçağın Kara Kutusu' kitabında Zekeriya Sertel'in German'ın kulağına eğilip "Ne olur bana bir türkü söyle" dediğini ve nasıl gözyaşı döktüğünü anlatıyor. (Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd.'in yayımladığı Arif Takvimi'nden alınmıştır.)

KAPTANINIZ KåRLI UÇUŞLAR DİLER
Eğer bu aralar bir yurtdışı seyahati düşünüyorsanız Lufthansa ile uçmanızı öneririm. 31 Ocak 2002 tarihine kadar Lufthansa ile uçan yolculara Çırağan Kempinski restoranlarında yüzde 20 indirim sağlanacakmış. Kampanya kapsamında iki çift Berlin'e Lufthansa ile ücretsiz gidiş-dönüş ve Berlin Adlon Kempinski otelinde dört gün bedava konaklama olanağı kazanacakmış. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak ve online üyelik için Lufthansa'nın Türkiye'deki internet adresi http://www.lufthansa.com.tr'ye başvurabilirsiniz.

DENİZ KENARINDA MÜZİK DERSİ
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi bu yıl dördüncü kez 10 Ğ 20 Eylül tarihleri arasında kapılarını öğrencilerine açacak. Eğer müzik alanında eğitim görüyor, teknik ve yorum üzerine bilgilerinizi dünyaca ünlü müzisyenlerle pekiştirmek istiyorsanız bir an önce kaydınızı yaptırmalısınız. Yurtiçi ve yurtdışından gelecek toplam 25 öğrencinin kabul edileceği akademide, Mikhail Khomitzer viyolonsel, Lukas David ve Çiğdem Yonat İyicil keman, Tatjana Masurenko viyola, Şirin Pancaroğlu arp ve Vieri Bottazzini flüt dersleri verecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.ayvilik-music.com adresine bakabilir ya da 0212. 233 22 38 numaralı telefondan Ebru Özgökalp'e ulaşabilirsiniz.

TAKLİTLERİNDEN SAKININIZ
DKNY'nin bazı ürünlerinin taklitlerine rastlamak mümkün. DKNY yetkilileri arayarak, herkesi bu konuda uyarmamı rica etti. "Her gördüğünüz DKNY markası orijinal değildir" dedi. Bu şu demek oluyor, illa ki bir DKNY ürünü alacaksanız Bostan Sok. 4/1 Teşvikiye Ğ İstanbul ya da Filistin Cad. 2/A Gaziosmanpaşa - Ankara adreslerindeki DKNY mağazalarına gideceksiniz. Lütfen bu ürünleri satan ve orijinal olduğunu söyleyen diğer mağaza sahipleri beni aramasınlar, kime inanacağımı bilemez haldeyim.

DURUN KAR TANELERİ
Sanata destek vermek için çalışmalarını hızlandıran Osmanlı Bankası güncel sanat merkezi Platform'un açılışını Alman sanatçı ve müzisyen Carsten Nicolai'ın 7. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında hazırlayacağı "Snow.noise" sergisiyle yapacak. 22 Eylül'de başlayacak etkinlikte ziyaretçiler kar kristalleri üretecek. Nasıl olacak derseniz, kısaca anlatalım: Sergiyi gezenler, duvarlarda asılı eldivenleri giyerek, bakır tüp ve kuru buzdan oluşan özel düzenekler üzerinde kar taneleri yapacakmış. Hala gözünüzde canlandıramıyorsanız (benim canlandıramadığım gibi) gidip görmenizi, bizzat kar taneleri yapmanızı tavsiye ederim.

asliperker@yahoo.com

Aslı E. PERKER

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır