kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yine skandal


Süreyya Ayhan, 1500'de yarışacağı için 800'den adını sildirmek istedi. Kurallar buna izin vermesine rağmen Tunuslular, "Ya yarışırsın ya da 1500'e de giremezsin" dediler
Akdeniz Oyunları tarihine kara bir leke olarak geçecek Tunus 2001'de skandalların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak da başarılı atletimiz Süreyya Ayhan, evsahiplerinin kuralları kafalarına göre değiştirmeleri nedeniyle, 800 metrede de sürpriz şekilde yarıştı.

IAAF kurallarına göre, bir sporcu iki branşa adını yazdırabiliyor ve yarışma günü öğlen 12'ye kadar çekildiğini söyleyebiliyor. Ancak Tunuslular, programı yine değiştirerek, adını yazan sporcunun müsabakalara katılmasını zorunlu kıldı.

1500 metrede koşacak olan atletimiz Süreyya Ayhan 800 metre koşusuna da adını yazdırmıştı. Ayhan daha sonra sakatlık endişesi ile bu yarıştan çekilmek istediğini açıkladı ve komiteye başvurdu. Ancak teknik kurul, Ayhan'ın çekilmesinin mümkün olmadığını, yarışmaması halinde diğer yarışa da katılamayacağını açıkladı. Bunun üzerine atletimiz, 800 metreye katıldı ve 3.oldu. Ayhan finalde ise yarışın yüzüncü metresinde mücadeleyi bıraktı. Bayanlar 100 metre engellide Esen Kızıldağ 14.10'luk derecesiyle 6., bayanlar yüksek atlamada Candeğer Kılınçer 1.79'luk derecesiyle 8., erkekler disk atmada ise Ercüment Olgundeniz 59.63'lük derecesiyle 6. olarak yarışmayı tamamladı.

TAYFUN BAYINDIR-Tunus

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır